Svet
5069 ogledov

Truplo brez glave, rok in nog je nesrečna novinarka

Kim Wall
1/6
EPA
Policija je potrdila identiteto trupla, ki so ga našli ob vodi.

Analiza DNK je pokazala, da gre za pogrešano 30-letno švedsko novinarko Kim Wall. Njeno obglavljeno truplo, ki mu je storilec odsekal tudi roke in noge, je v vodi našel mimoidoči kolesar. Danska policija je že včeraj namignila, da najverjetneje gre za pogrešano novinarko, a so z uradno potrditvijo počakali do rezultatov preiskave DNK. 

Policija je v stanovanju novinarke vzela vzorce njene krtače za lase in zobne ščetke ter jih primerjala z najdenim trupom. Rezultati so pokazali, da gre za pogrešano novinarsko. Povedali so tudi, da je storilec, preden je trup odvrgel v vodo, obtežil. Sledove krvi umorjene novinarske so našli tudi v notranjosti podmornice.

Truplo so našli le nekaj ur za tem, ko je danski izumitelj Peter Madsen priznal, da je na krovu njegove doma narejene podmornice prišlo do nesreče. Wallova je pripravljala prispevek o izumitelju in njegovi podmornici. V ta namen se je z Madsenom odpravila na plovbo, s katere pa se ni vrnila. 

iskanje danska Pogrešana novinarka? Svet Naplavilo obglavljeno truplo

Podmornica Peter Madsen | Avtor: Epa Epa

Madsen je sprva trdil, da je novinarko na dan, ko sta izplula, v večernih urah odložil živo in zdravo. Včeraj pa je le priznal, da je na krovu prišlo do nesreče. Njegova odvetnica je včeraj dejala, da Madsen ni priznal krivde za smrt novinarke in da se bo zagovarjal kot nedolžen. Madsen je policiji povedal več različnih različic o dogajanju na krovu, a policija podrobnosti ni razkrila. 

Iskalno akcijo za pogrešano so sprožili 10. avgusta. Nekaj ur po začetku iskalne akcije je podmornica potonila, Madsena pa so še pravi čas rešili. Policija sumi, da je Madsen namerno potopil plovilo. 

Podmornica Peter Madsen Podmornica Svet Podmornica potonila, novinarka izginila

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.