Magazin > VIP
30548 ogledov

Gesta, ki vas bo zadela v srce: Pred rušenjem hiše situacijo omilili Modrijani

modrijani
Kakšne zgodbe!

Naši glasbeniki na nastopajo le na velikih odrih, pač pa si radi odtrgajo čas tudi za individualna presenečenja, kot so poroke in rojstni dnevi. Modrijani, Čuki in Omar Naber, ki so stalnica naše glasbene scene že več desetletij, so nam razkrili lepe spomine, ki jih imajo na zasebne nastope in razkrili, ali kdaj koga presenetijo tudi zastonj.

Gesta Modrijanov, ki ti seže v srce

"Modrijani smo odigrali veliko presenečenj, večina je bila brezplačnih, za dve ali tri pesmi smo si radi vzeli čas, običajno na poti na katerega izmed drugih nastopov. Vedno so nas ganila presenečenja za otroke, pa tudi za starejše v domovih za stare. Pogosto pa smo posamezni člani tudi obiskali ljudi doma, ki so nas res želeli spoznati, brez petja in igranja, želeli so se z nami pogovoriti, nas spoznati," je za Žurnal24 povedal Blaž Švab. A eno izmed takih nastopov se mu je še posebej vtisnilo v spomin: "Najbolj ganljivo je bilo presenečenje, ko so se otroci staršev, ki živijo v tujini, pripeljali v Slovenijo, nas povabili v staro hišo, kjer smo ob krušni peči zapeli, otroci so to posneli in poslali staršem v tujino, preden so staro hišo porušili. Zelo ganljivo in lepa gesta otrok, ki so se sicer že rodili v tujini."

Slavljenka se je ob Omarjevem obisku onesvestila

"Seveda, kdaj pa kdaj naredim tudi to in se z veseljem odzovem povabilu, če imam čas, ker vem, koliko to slavljencu lahko pomeni. Ceno vedno nekako prilagodim, ker nikoli ne želim naročnika opehariti. Nekaterim, ki imajo malo manj, lahko to pomeni več kot tistim, ki imajo veliko," pove Omar Naber. "Najmočneje se je odzvalo dekle, ki sem jo prišel na Koroško presenetit za 18. rojstni dan. Za kratek čas je namreč padla v nezavest, kar je njena mama po naključju posnela in sem s privoljenjem tudi objavil na družabnem omrežju," je še razkril za Žurnal24.

Omar Naber | Avtor: Instagram Instagram

Čuki pogosto presenetijo zveste oboževalce

"Seveda Čuki kar pogosto nastopamo tudi na zasebnih zabavah, tako za krajša presenečenje, kot tudi za cel večer. Tudi kakšno poroko še vzamemo včasih, mogoče dve ali tri na leto. Prav s porokami in zasebnimi zabavami smo pred 35 leti namreč začeli svojo glasbeno pot. In še zdaj smo zelo dobri v tem, kljub temu da jih ne igramo več 40-50 na leto, kot nekoč," pa pove Jože Potrebuješ. "Zgodilo se je tudi že, da smo igrali zdaj že odraslemu otroku, kateremu staršema smo pred 30. leti igrali na njuni poroki. Cene ne odstopajo od običajnih nastopov. Pogosto pa presenetimo tudi kakšne zveste oboževalce, ki so nam zvesti že mnogo let," dodaja Potrebuješ. 

dezurni@styria-media.si

Čuki | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice