Magazin > VIP
26757 ogledov

Gesta sina pokojnega Gašperja Tiča vas bo raznežila

Gašper Tič Mediaspeed
Tako odrasel je že sin pokojnega igralca Gašperja Tiča.

Letos bo minilo že sedmo leto od tragedije, v kateri je življenje izgubil naš igralec Gašper Tič. Do uboja priljubljenega igralca, ki je pretresel Slovenijo, je prišlo 18. junija 2017 v stanovanju na Trubarjevi cesti v Ljubljani. Stefan Cakić je bil oktobra 2018 pravnomočno obsojen zaradi tega uboja, in sicer na deset let zapora. 9. oktobra lani, dobrih šest let kasneje, je tragedija ponovno vzklila v javnosti, ko je preminil tudi Gašperjev morilec, Cakić. Sodil si je sam.

V mesecih po igralčevi smrti so se njegovi kolegi z Mestnega gledališča ljubljanskega odločili, da bodo ta dan posvetili spominu na njegovo tragično in prezgodnjo smrt. Tako se mu vsako leto poklonijo z dobrodelno predstavo, saj je bil Tič "socialno čuteč človek" in je "sodeloval v različnih humanitarnih organizacijah".

Nataša Tič Ralijan | Avtor: Mediaspeed Mediaspeed

Povezana z gledališčem sta tudi njegova sinova, 25-letni Gal in 22-letni Tosja, tudi takrat, ko na premiere v MGL prideta podpret mamo Natašo Tič Ralijan. Na Mali sceni MGL so premierno uprizorili dramo Uga Bettija Zločin na Kozjem otoku v prevodu Jaše L. Zlobca, v kateri igra tudi Nataša. Dramo italijanskega pravnika, pesnika in dramatika že od krstne uprizoritve leta 1950 uprizarjajo povsod po svetu. Nataši je po predstavi čestital tudi mlajši sin Tosja, jo nežno objel in poljubil, igralka pa je bila ob tem vidno raznežena. 

Lansko leto pa so na dobrodelni predstavi Tih vdih, ki so jo tradicionalno uprizorili v spomin na Gašperja Tiča, opazili tudi njegovega starejšega sina Gala (na fotografiji spodaj).

Nataša Tič Ralijan | Avtor: MGL MGL

Sorodne novice