Slovenija
45270 ogledov

Morilec Gašperja Tiča si je sodil sam

Stefan Cakić, obsojen uboja igralca Gašperja Tiča
1/2
Anže Petekovšek
26-letni Stefan Cakić, ki je bil zaradi umora igralca Gašperja Tiča obsojen na desetletno zaporno kazen, si je ponoči v zaporu na Dobu vzel življenje, poroča Večer.

Cakič je bil oktobra 2018 pravnomočno obsojen zaradi uboja na deset let zapora, ker je že prestal večino kazni, je zdaj po poročanju Večera tudi že imel proste izhode.

Do uboja priljubljenega igralca, ki je pretresel Slovenijo, je prišlo 18. junija 2017 v stanovanju na Trubarjevi cesti v Ljubljani. Policijo je Cakić pričakal pred trgovino na Trubarjevi cesti, za pasom je imel nož, njegova obleka pa je bila okrvavljena. Policiste je sam odpeljal do stanovanja, izpod vrat je tekla kri. 

Cakić je bil sprva obsojen na osem let in pol, višje sodišče pa mu je po pritožbi kazen zvišalo. Priznal je, da je Tiča ranil, a dejal, da ni želel, da umre, zato krivde ni priznal, je pa dejanje obžaloval. Igralec je bil zaboden 17-krat, sodišče pa je ugotovilo, da je bil Cakić bistveno zmanjšano prišteven zaradi kombinacije alkohola, kokaina in osebnostne motnje. Njegova starša sta na sojenju povedala, da se je po vrnitvi iz tujske legije zaprl vase in da je zavračal pomoč. Bratu je povedal le, da so ga prve mesece na usposabljanju veliko pretepali

Cakić je bil tudi vodja upora zapornikov na Povšetovi, med drugim naj bi splezal na streho zapora

Mediji so poročali, da so v imenu sinov Gašperja Tiča pripravljali odškodninsko tožbo zoper Cakića. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:37 11.oktober 2023.

    In sedaj nikoli ne bomo zares izvedeli kaj je bilo! Bi pa človek tako laično rekel, da je v resnici bil ta fant žrtev in ne pokojni.

  • Kmodri 23:30 10.oktober 2023.

    Itak so ga pospravili! Samo naivneži verjamejo v samomor!

  • usagichan 21:21 10.oktober 2023.

    On je bil posiljen s strani Tiča ane? Verjetno je bila to večja sramota zanj kot samo morilsko dejanje.