Slovenija > Črna kronika
42318 ogledov

Priča: Vedel sem, da ima rad moške in ženske, da uživa drogo, a agresiven ni bil

Gašper Tič
1/4
MGL
Nadaljevanje sojenja krvniku Gašperja Tiča. V sodni dvorani tudi številni slovenski igralci: Boris Kobal, Sebastjan Cavazza, Lado Bizovičar, Ajda Smrekar, Mojca Funkl, Karin Komljanec, Ana Dolinar, Iva Krajnc Bagola in drugi. Sojenje so spremljali vidno pretreseni.

Na okrožnem sodišču se nadaljuje sojenja Stefanu Cakiću, ki je obtožen uboja igralca Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. Pričanje je nadaljeval eden od dveh prijateljev Gašperja Tiča, ki sta se z njim in Cakićem družila v lokalu, preden sta Cakić in Tič odšla v igralčevo stanovanje na Trubarjevi.

"Nasilja ni prenašal"

Povedal je, da je Tiča poznal sedem let in je vedel, da je biseksualec, saj sta se o tem veliko pogovarjala. "Nasilja ni prenašal, sam nikoli ni bil nasilen," je dejal Tičev prijatelj. Potrdil je, da je igralec večkrat užival alkohol in droge, vendar po tem ni postal agresiven, temveč le še bolj družaben in prijazen. V ljubezenskem odnosu naj bi imel Tič nežnejšo, žensko vlogo in nikoli ni ničesar zahteval na silo.

Stefan Cakić | Avtor: Anže Petkovšek Sojenje Stafanu Cakiću obtožen uboja igralca Gašperja Tiča. Anže Petkovšek

"Imel sem občutek, da si oba želita seks"

Priča je zatrdila tudi, da je pobudo za odhod v igralčevo stanovanje dal Stefan Cakić, ki naj bi tudi ves čas priganjal: gremo, gremo.  "Imel sem občutek, da se oba strinjata, da bosta imela spolni odnos."

Odvetnik Gorazd Fišer, ki zastopa Cakića, je pričo spomnil, da je policiji po dogodku povedala, da je bil Tič tisti, ki je hotel, da gresta s Cakičem k njemu domov. Tako je dejal tudi drugi Tičev prijatelj, ki je pričal na prejšnji obravnavi. Prijatelj je zatrdil, da je bil takoj po dogodku v šoku, danes pa lahko z gotovostjo trdi, da je bil Cakić tisti, ki je silil Tiča k njemu domov.

Nož je imel za pasom

Sodnik je prebral tudi izpoved policistov, ki so prvi prispeli na prizorišče uboja. Cakić jih je, so povedali, počakal pred trgovino na Trubarjevi, po obleki je imel krvave madeže, za pasom pa nož, ki ga je nato predal policistom. Policisti opisujejo, da je močno mežikal. Povedal jim je, da je v stanovanju moški, ki je z njim hotel imeti spolni odnos in ga je ubil.

Ob aretaciji se je smehljal

Policiste je nato peljal do stanovanja, ki je bilo zaklenjeno, ključe stanovanja pa je imel pri sebi. Policisti nato opisujejo, da so v stanovanju, polnem krvavih madežev, ki so vodili do vrat, izpod katerih je tekla kri, našli moškega, za katerega so ugotovili, da je Gašper Tič. Ob njihovem prihodu je bil Tič že mrtev. Policisti so nato Cakića, ki je čakal pred stanovanjem in se, kot opisujejo policisti, nenavadno smehljal, odvzeli prostost. Aretaciji se ni upiral, prosil je le za cigareto.

Sodišče je nato predvajalo posnetke s kraja zločina, na katerih je mogoče videti sledi krvi po stanovanju, na tleh in na stenah, ostanke krvave vode v banji, razbite kozarce na tleh ter prevrnjene in okrvavljene stole. Cakićev zagovornik meni, da se je njegov varovanec s Tičem v stanovanju prepiral približno eno uro. Grozljivi posnetki so nekatere prisotne, Tičeve kolegice igralke, spravili v jok.

Cakić poudarja, da Tiču ni želel smrti

Cakić krivde, kot jo opisuje obtožnica, ne priznava, na predobravnavnem roku pa je priznal, da je Tič umrl za posledicami vbodov, ki mu jih je zadal, a poudaril, da mu smrti ni želel.

sodišče Stefan Cakić Obdolženi uboja Gašperja Tiča Slovenija Stefan Cakić: "Šlo je za samoobrambo"

Prijatelja Gašperja Tiča sta na sojenju sredi februarja opisala dogajanje v enem od ljubljanskih lokalov, kjer so se na usodno noč družili s Tičem in Cakićem. Povedala sta, da je Cakić, ki se je s Tičem srečal drugič, družbi plačal pijačo, ko pa so sedli za skupno mizo, bil precej napet, komuniciral pa je le s Tičem.

Stefan Cakić | Avtor: Anže Petkovšek Sojenje Stafanu Cakiću obtožen uboja igralca Gašperja Tiča. Anže Petkovšek

Sojenje je bilo februarja nato prekinjeno zaradi zahteve tožilke Tamare Gregorčič glede izločitve sodnika Cirila Keršmanca, ki naj bi se s svojo izjavo pokazal pristranskost.

sodišče Stefan Cakić Drama na sojenju Slovenija Sodnik: "Bi radi izvedeli, ali je Gašper Tič zlorabil še koga?"

Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik je zahtevo zavrnil.

dezurni@zuranl24.si