Slovenija > Črna kronika
16590 ogledov

Predsednik sodišča zavrnil zahtevo za izločitev sodnika Cirila Keršmanca

Stefan Cakić, osumljen umora igralca Gašperja Tiča Anže Petkovšek
Sojenje se nadaljuje prihodnji teden.

Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik je zavrnil zahtevo za izločitev sodnika Cirila Keršmanca, ki predseduje v senatu v sojenju Stefanu Cakiću, obtoženemu uboja igralca Gašperja Tiča. 

sodišče Stefan Cakić Drama na sojenju Slovenija Sodnik: "Bi radi izvedeli, ali je Gašper Tič zlorabil še koga?"

Kot smo poročali, je izločitev zahtevala tožilka Tamara Gregorič, po tem, ko je sodnik Keršmanc tožilko vprašal, kaj želi z vprašanji o drugih prijateljih in partnerjih Tiča, ki jih je zastavljala priči, ki je bila na usodno noč v lokalu s Tičem. "Ali skušate izvedeti, ali je zlorabil še koga?" je vprašal sodnik, tožilka pa je menila, da je s tem izrazil svojo pristranskost, saj je z izjavo postavil na stališče, da je bil Cakić zlorabljen.

Kot je znano, Cakić navaja, da se je v Tičevem stanovanju zbudil z občutkom, da se je zgodilo nekaj hudega, oziroma je bil zlorabljen. 

Sodišče Sojenje Slovenija Cakić se usodnega večera spominja v slikah

Predsednik sodišča je ocenil, da okoliščine na nakazujejo na to, da je sodnik pristranski. Sojenje Cakiću se bo tako nadaljevalo 7. marca.

Komentarjev 2
  • albert64 20:40 27.februar 2018.

    Čas bi že bil da se pove obsodba al potrdi da so buzaranti zaščitena sorta

  • Jožef Koprivnikar 16:49 27.februar 2018.

    Za reševanje tovrstnih zlorab bi lahko poklical policijo ki bi na podlagi DNK ugotovila kaj se je dogajalo.Zdaj so lahko le izgovori ki nimajo dokazov, morilcu pa je mesto v kehi.