Slovenija
18120 ogledov

Cakić se usodnega večera spominja v slikah

sodišče Stefan Cakić Saša Despot
Ne ve, kako se je znašel v stanovanju Gašperja Tiča.

Danes se je na okrožnem sodišču v Ljubljani začela glavna obravnava v sojenju Stefanu Cakiću za uboj Gašperja Tiča 18. junija lani v zgodnjih jutranjih urah v stanovanju na Trubarjevi cesti 24. 

Čeprav sta tako tožilstvo kot obramba pozvala, naj bo proces proti Cakiću zaprt za javnost, je sodnik Ciril Keršmanec presenetljivo odločil, da bo razprava javna. 

"Nisem istospolno usmerjen, niti me ne zanimata oba spola," je na sojenju povedal Cakić, ki se usodne noči spominja le delno oziroma, kot pravi, le po slikah.

Noč, ko je umrl Tič, je Cakić začel v Cutty Sark Pubu, kjer je kupil četrt grama kokaina, ki ga je tam tudi začel uživati. Z družbo je nato odšel v Box Bar Ljubljana, kjer je srečal Gašperja Tiča. 

Stefan Cakić, osumljen umora igralca Gašperja Tiča Slovenija Nova odločitev sodišča v sojenju zaradi smrti Gašperja Tiča

S Tičem sta že preživela pijansko noč okoli novega leta, po tem pa nista imela stikov. V Box baru sta po Cakićevem pripovedovanju družila, Cakić mu je v zahvalo napisal pesem, saj naj bi mu Tič v pogovoru veliko pomagal pri psihičnih težavah.

Cakič pravi, da mu je Tič pomagal spremeniti pogled na svet in kasneje tudi na homoseksualnost, do katere je imel do takrat odklonilen odnos. 

sodišče Stefan Cakić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V Box Baru naj bi s Tičem sedela tudi na samem, vendar se tega slabo spomni, pogovarjala pa naj bi se o snemanju nekega filma. S Tičem naj bi na stranišču skupaj uživala kokain, pri čemer ga je Cakić zafrkaval glede njegove homoseksualnosti, vendar, kot pravi, ni bilo videti, da bi ga to posebej motilo. 

Na splošno je bilo ta večer veliko heca. Od tega trenutka do trenutka, ko se je znašel gol v stanovanju Gašperja Tiča, se Cakič, kot pravi, dogajanja zelo slabo spominja. V stanovanju Gašperja Tiča se je, v nekem trenutku, kot pravi, znašel gol, z občutkom, da je bil spolno nadlegovan ter občutkom nemoči in želje po smrti. 

Ne ve, kako je prišel do Tičevega stanovanja, niti kdo ga je slekel

Cakić se ne spomni, kako je prišel do Tičevega stanovanja, niti kdo ga je slekel. "Predvidevam, da me je slekel on," pravi. Da bi ga Tič osvajal ali bi pogovor tekel o spolnosti, se ne spomni. Prav tako ne govori o nobenem prepiru.

Stefan Cakić, osumljen umora igralca Gašperja Tiča Smrt Gašperja Tiča Slovenija Stefan Cakić ne priznava krivde za uboj igralca Gašperja Tiča

Dogajanja se, kot pravi, spomni v slikah. Naslednja stvar, ki se je spomni, je, da je vstal in popil kozarec vode ter zagledal Gašperja Tiča, ki je v roki držal nož. Kaj je počel s tem nožem, ali se mu je skušal približati, se Cakić ne spomni. 

Spomni se, da ga je Tič poskušal udariti s stolom

Naslednja slika v njegovem spominu je, da ga je poskušal Tič udariti s stolom, nato je spet izgubi spomin. Nato se spominja neke majhne sobice, v kateri je krvav na tleh ležal Tič, spet izgubi spomin in se nato spomni, da je bil pod tušem ves krvav, z občutkom, da se je zgodilo nekaj strašnega. 

Zagledal je sledove krvi, ki jim je sledil. Hotel je odpreti vrata, v spominu ima glasove nekega zelo groznega dogajanja. Ker vrat ni mogel odpreti je prosil prvega človeka, ki ga je srečal, naj pokliče policijo.

sodišče Stefan Cakić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Cakić, ki je bil pod vplivom alkohola in kokaina ter ničesar drugega, se ne spominja, da bi bil sam kako poškodovan. Kot je znano, je imel Gašper Tič 17 vbodnih in obrambnih ran.

Ne spominja se tudi noči v Franciji

Cakić je v zaslišanju septembra lani priznal, da je kokain začel uživati v Tujski legiji, kamor je šel leta 2015. Zaradi alkohola in kokaina se ne spomni poteka več noči v Franciji.

Stefan Cakić, osumljen umora igralca Gašperja Tiča Smrt Gašperja Tiča Slovenija Na čem bo temeljila obramba Stefana Cakića?

Zaradi psihičnih težav je bil Cakić leta 2017 hospitaliziran na psihiatrični kliniki. Na vprašanja danes ne bo odgovarjal, ker ima hud zobobol.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • stary1 08:22 02.februar 2018.

    Uboga baba , toto noben do smrti ne bo več povohal,, Ja ja je hudič če se spajdašiš s pedrom

  • dragec 16:13 31.januar 2018.

    Se spominja vazelina ha ha....ali ga je nategnil na suho????

  • stefan79 08:39 31.januar 2018.

    laže ko pes vgrizne...