Slovenija > Črna kronika
53087 ogledov

Sodnik: "Bi radi izvedeli, ali je Gašper Tič zlorabil še koga?"

sodišče Stefan Cakić
1/3
Saša Despot
Novo s sojenja krvniku Gašperja Tiča: Drama potem, ko je sodnik zastavil to vprašanje.

Sodišče je na nadaljevanju sojenja krvniku znanega slovenskega igralca zaslišal prvi dve priči, prijatelja Gašperja Tiča.

Na usodo noč so bili skupaj v lokalu, ko se jim je pridružil Stefan Cakić, osumljen uboja Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Njuni pričanji sta bili različni glede tega, kdo je prvi prišel v lokal, Tič in onadva ali Cakić s svojo družbo. Sta pa oba povedala, da je Cakić Tiča prepoznal in družbi plačal pijačo. Nato so se usedli skupaj, se družili, Cakić pa je bil po njunem pričevanju ves čas zelo nemiren. "Vzdušje je bilo ves čas zelo napeto in živčno," je dejala ena od prič. Cakić se po njunih navedbah ni želel pogovarjati z nikomer drugim kot s Tičem. 

Sodišče Sojenje Slovenija Cakić se usodnega večera spominja v slikah

sodišče Stefan Cakić | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Večkrat sta oba šla na stranišče, kjer sta predvidoma uživala kokain. Eden od prijateljev je še dejal, da je Tiča posvaril pred Cakićem, na telefon naj bi mu celo napisal sporočilo, naj z njim ne hodi nikamor, ker je videti nevaren. Sporočilo je Tiču kazal, ta pa se je le nasmejal. Sporočilo je nato izbrisal. 

sodišče Stefan Cakić Obdolženi uboja Gašperja Tiča Slovenija Stefan Cakić: "Šlo je za samoobrambo" Stefan Cakić, osumljen umora igralca Gašperja Tiča Smrt Gašperja Tiča Slovenija Na čem bo temeljila obramba Stefana Cakića?

Obe priči sta poudarili, da je Cakić ves čas navijal, da bi s Tičem čim prej odšla k njemu domov, čeprav naj bi prvi dal pobudo za odhod Tič. Po njegovem obnašanju sta sklepala tudi, da je tudi sam istospolno usmerjen. Tič naj bi jima tudi povedal, da je na stranišču med njima na pobudo Cakiča prišlo do intimnega stika.

Zagovornik: Priči sta se dogovorili

Cakićevega zagovornika Gorazda Fišerja je ob tem zanimalo, zakaj tega podatka ni v uradnem zaznamku polista, ki je priči zaslišal takoj po dogodku. "Zakaj je ta podatek v sodni spis prišel šele čez nekaj mesecev in tega nista povedala na policiji," sprašuje Fišer, ki meni, da bi se prijatelja o pričanju glede cakičeve intimne pobude, dogovorila. 

Na današnje sojenej sta prišla tudi oče in brat obtoženega, vendar sta morala sojenje zapustiti, ker bosta na eni od prihodnjih obravnav zaslišana kot priči.

"Gašper me je naredil dobrega človeka"

Oba prijatelja sta s tresočim glasom spregovorila tudi o karakterju ubitega igralca in poudarila, da je bil Tič zelo čuteč, empatičen  in ljubezniv človek. "Gašper me je naredil dobrega človeka, ne poznam bolj sočutnega človeka," je dejal eden od prijateljev, drugi pa: "V življenju nisem spoznal takega človeka, s takim srcem." Ena od prič je potrdila, da je Tič užival "prepovedane substance", a da njegovo obnašanje takrat ni bilo nič drugačno.

V nadaljevanju je tožilka drugo pričo vprašala, ali pozna koga od partnerjev ubitega igralca, ki bi lahko kaj več povedali o tem, kakšen je bil Tič, o njegovem vedenju in karakterju. Sodnika Cirila Keršmanca je zato zanimalo, zakaj predloga za zaslišanje ni podala že v obtožnici oziroma na predobravnavnem naroku, tožilka pa je odgovorila, da ni vedela, da se bo Cakić zagovarjal v smeri, da ga je Tič spolno zlorabil. Sodnika je nato zanimalo, kaj želi doseči s takšnimi zaslišanji oziroma ali morda skuša izvedeli, ali je Tič zlorabil še koga.

Tožilka zahtevala izločitev sodnika

Tožilka Tamara Gregorčič je zaradi tega vprašanja zahtevala prekinitev sojenja in izločitev sodnika. Po mnenju tožilstva je sodnik s tem vprašanjem predpostavil, da je Tič spolno zlorabil Cakića, s tem pa naj bi izkazal svojo pristranskost.

Sodnik je skušal pojasniti, da temu ni tako in da je želel dobiti le pojasnilo, kaj želi tožilka izvedeti, vendar je tožilka vztrajala. Zaradi zahteve po izločitvi sodnika je obravnava prekinjena in preložena za nedoločen čas, saj mora o zahtevi odločiti predsednik sodišča.

Odvetnik: Gre za lapsus

"Menim, da gre za nepotreben zaplet, gre le za lapsus. Obtoženi tudi nikoli ni rekel, da je bil spolno zlorabljen, tudi medicinske analize kažejo, da ni bil zlorabljen," je zaplet komentiral eden od pooblaščencev sorodnikov umorjenega, odvetnik David Sluga, ki osebno ne dvomi o pristranskosti sodnika, hkrati pa priznava, da je šlo za vprašanje na meji. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Dajanera 10:19 19.februar 2018.

    Ne, raje bi izvedela, če je imel Tič res HIV in zakaj je Cakić hotel igralsko kariero? No v Holiwodoou je normalno, da režiserji spolno nadlegujejo nadobudne naturščike. Kaj pa v Sloveniji?

  • dragec 14:10 17.februar 2018.

    lulika je lulika, ritka je pač ritka - bolj ozka je

  • Albatroz 11:03 17.februar 2018.

    zanimiva bi bila vzporedna preiskavo istospolno usmerjenih ki so tako ali drugače vpleteni v ta postopek in to zanikajo ali pa kako drugače varujejo svojo skrivnost.