Magazin > VIP
28127 ogledov

Harry in Meghan poročena!

poroka, meghan markle
1/27
Epa
Princ Harry in Meghan Markle sta sedaj mož in žena. Pred vhodom v kapelo sta se pred mnočico, ki ju je čakala zunaj, poljubila, nato sta sedla v kočijo.

V kapeli v gradu Windsor se je zgodila poroka princa Harry in nekdanje ameriške igralke Meghan Markle.

Meghan je izbrala dolgo tradicionalno obleko britanske oblikovalke Clare Waight Keller (Givenchy), za ličenje pa je poskrbel njen prijatelj Daniel Martin. Nevesta je nosila Cartierjeve uhane in zapestnico ter tiaro, ki je del kraljičine zakladnice. Leta 1925 jo je od zlatarja Garrarda iz Londona kupila kraljica Mary. Meghan bo morala tiaro seveda  vrniti, saj je last monarhije.

Pred oltar jo je sicer pospremil princ Charles, saj je moral njen oče iz zdravstvenih razlogov prihod odpovedati.

Slovesnost je vodil nadškof Canterburyja, Justin Welby, pridigo o moči ljubezni pa je držal škof Michael Bruce Curry iz Čikaga. "Naj vaju bog ljubi, naj vaju bog blagoslovi. Naj nas vse bog drži v rokah ljubezni,“ je zaključil govor, nakar se je zaslišala pesem Stand by me, ki jo je zapel zbor.

Po pesmi sta si Harry in Meghan obljubila večno zvestobo, nadškof je blagoslovil prstana in par si jih je izmenjal. Nadškof ju je razglasil za moža in ženo. "Kar je bog združil, naj človek ne loči," je zaključil govor, po pesmi cerkvenega zbora pa ju je še blagoslovil. Slovesnost se je končala z britansko himno, ki jo je ponosno zapela tudi Meghan.

Po slovesnosti sta se usedla v kočijo in se popeljala po Windsorju ter pozdravila na tisoče ljudi, ki so zunaj spremljali njuno poroko. Znotraj obzidja gradu je sicer poroko spremljalo malo več kot 2000 ljudi. Konji, ki so vleki njuno kočijo, so morali opraviti poseben trening. Kot poročajo, bi vanje lahko metali zastave ali steklenice in se ne bi prestrašili, tako da je bilo za varnost mladoporočencev dobro poskrbljeno.

Med gosti je veliko znanih obrazov, opazili smo Jamesa Blunta, Priyanko Chopra, Sereno Williams, Idrisa Elbo, Jamesa Cordna, Joss Stone, Oprah Winfrey, Eltona Johna, Victorio in Davida Beckhama, Georgea Clooneyja z ženo in Harryjevi bivši partnerici Chelsy Davy in Cressido Bonas. Prišli so tudi Meghanini nekdanji soigralci. V Windsor je že prispela tudi družina Middleton. Tudi prvi člani kraljeve družine so že v kapeli, na koncu bo prispela kraljica, tik za njo pa nevesta.

Britanski princ Harry in njegova nevesta bosta po poroki nosila naziv vojvoda in vojvodinja Sussexa.

Grad Windsor je Harryju zelo pri srcu. Leta 1984 so ga tukaj krstili, v tem gradu, ki je menda kraljičin najljubši, je v otroštvu preživel tudi vse večje praznike.

Meghan se je tako pri izboru poročne obleke, zadnjo verzijo je morala potrditi kraljica, kot tudi pri izboru šopka držala tradicije. Kraljeve poročne obleke so ponavadi delo britanskega modnega oblikovalca, imajo dolge rokave, so bele barve in ne razkrivajo preveč dekolteja. Del tradicije je tudi, da nevesta nosi tiaro. Beli so tudi poročni šopki kraljeve družine, od poroke hčerke kraljice Victorie dalje so vanj vedno vdelani cvetovi mirte. Meghan bo po poroki šopek položila na grob neznanega padlega vojaka pri cerkvi Westminster Abbey.

Na Diano Harry ni pozabil

Cvetlični aranžmaji, še zlasti tisti pri vhodu v kapelo, vsebujejo bele vrtnice – najljubše rože Harryjeve pokojne mama Diane, med tistimi, ki bodo v kapeli lahko javno kaj prebrali, bo tudi Dianina sestra Jane Fellowes.

princ Harry Meghan Markle Magazin Harry in Meghan: Vse, kar morate vedeti o poroki leta

Meghan Markle je Harryju večno zvestobo obljubila pred 600 osebami. Po enourni slovesnosti se bo par usedel v kočijo in pozdravil čakajoče, ki čakajo po mestu Windsor. Pomembni gostje se bodo nato udeležili sprejema pri kraljici, okoli 200 oseb pa je povabljenih na večerno zabavo.

harry, meghan markle Magazin Znano, kdo bo Meghan Markle pospremil pred oltar

Poroka je natančno načrtovana. Gostje so poleg seznama pravil dobili tudi navodila, kam se morajo v cerkvi usesti, kdaj se je treba dvigniti s sedeža ...

Komentarjev 4
  • ode 17:30 19.maj 2018.

    Festival kiča. Vse, kar je angleško kraljevo, je najimenitnejše: kraljeva driska kot najfinejša pomada in kraljevi prdec kot najekskluzivnejši parfum.

  • Avatar praufo
    praufo 17:11 19.maj 2018.

    kamorkol pogledaš povsod se s tem ukvarjajo ... smo mi mogoče že v združenem kraljestvu velike britanije? GB je izstopila iz EU, torej kaj imamo sploh mi še z njimi ... aja uh pozabil, specialist za "hormone", t.i. Brane pa ...prikaži več le mora nekaj zaslužit, čeprav ne vem zakaj, res ne vem

  • Tadej 14:43 19.maj 2018.

    Lovaci je uspelo.