Magazin > VIP
1974 ogledov

Hčerka Robina Williamsa ogorčena, to so si privoščili filmarji

Zelda Williams Profimedia
Meni, da bi igralci morali imeti besedo pri poustvarjanju svoje podobe in likov s pomočjo umetne inteligence.

Hči pokojnega Robina Williamsa, Zelda Williams pravi, da so poustvarjanja njenega pokojnega očeta, narejena z umetno inteligenco, "moteča". V nedeljo je na Instagramu razložila svoje misli o umetni inteligenci, ki je eno ključnih pogodbenih vprašanj v stavki SAG-AFTRA (ameriški sindikat medijskih strokovnjakov) proti hollywoodskim studiem. "Nisem nepristranski glas v boju SAG proti AI," je zapisala Williams: "Že leta sem priča, koliko ljudi želi usposobiti te modele za ustvarjanje/poustvarjanje igralcev, ki v to ne morejo privoliti, kot na primer moj oče. To ni teoretično, je zelo zelo resnično."

Zelda, režiserka in producentka, ki je tudi igralka, je opisala, kako moteče je slišati zlorabo podobe in glasu njenega očeta. "Slišal sem že, kako je umetna inteligenca uporabila njegov glas za to, da je rekel, kar ljudje želijo, in čeprav se mi zdi to osebno moteče, posledice presegajo moje lastne občutke. Živi igralci si zaslužijo priložnost, da ustvarijo like s svojimi odločitvami, posodijo glas risankam, vložijo svoj človeški trud in čas v predstave." Sklenila je: "Te rekreacije so v najboljšem primeru slab ponaredek velikih ljudi, v najslabšem primeru pa grozljiva frankenštajnovska pošast, sestavljena iz najslabših delcev vsega, kar ta industrija je, namesto iz tega, kar bi morala predstavljati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice