Magazin > VIP
20 ogledov

Ime naredi zvezdo

Amanda je že pri petnajstih postala Portia. Žurnal24 main
Poznamo jih pod njihovimi umetniškimi imeni, s katerimi so zasloveli. Pa veste, kako jim je ime v resnici?

Nova, ušesu prijaznejša imena so stalnica v Hollywoodu. Norma Jean Baker nam je ostala v spominu kot Marilyn Monroe, Marion Morrison je postal legenda filmov Divjega zahoda John Wayne, Sofii Villani Scicolone, ki jo poznamo kot Sophio Loren, pa še danes priznavajo, da je za svojih 74 let videti čudovito.

Tudi med mlajšimi zvezdnicami se najdejo take, ki so se rodile z drugačnim imenom in priimkom. Poznate Alicio Augello Cook? Ne? Ste prepričani? Alicia je priznana pevka, ki navdušuje množice po vsem svetu. Na začetku svoje kariere je iskala primerno umetniško ime in sprva izbrala priimek Wild. Njena mama ji ga je odsvetovala, zato se je raje odločila za priimek Keys in rodila se je Alicia Keys.

Pri petnajstih se je Amanda Lee Rogers odločila, da si bo uradno spremenila ime in priimek. Oboževala je Shakespearja, zato je bila izbira imena Portia bolj kot ne logična. Ker se ji je njen avstralski priimek zdel preveč dolgočasen, si je izbrala italijanskega, ki naj bi zvenel bolj eksotično. Portia de Rossi, ki se je spomnimo iz nadaljevanke Raztresena Ally, pa bo kmalu spet spremenila svoj priimek. Po poroki z dolgoletnim dekletom Ellen DeGeneres naj bi Portia prevzela partneričin priimek.

Veste, kako se v resnici piše Natalie Portman? © Flynet/JLP

 
Eden od načinov, kako pretentati paparace, je tudi ta, da po svetu potujete pod drugim imenom, kot vas poznajo. Natalie Hershlag se tega pravila drži in nemalokrat ji uspe pretentati mnoge. Na začetku igralske kariere pa si je za svoje umetniško ime izbrala dekliški priimek svoje babice. V filmskem svetu jo tako poznajo kot Natalie Portman.

Demetria Guynes je vedela, da potrebuje krajše in udarnejše ime. Demetrio je skrajšala v Demi in prevzela priimek svojega prvega moža Freddyja Moora, od katerega se je ločila leta 1985. Demi Moore se tudi po poroki z zdaj že bivšim možem Bruceom Willisom in sedanjim Ashtonom Kutcherjem ni ločila od svojega imena.

Južnjaška lepotica Laura Jeanne je v svoji karieri že prejela oskarja. Za njo je ponesrečen zakon z Matthewom Ryanom Phillippejem, s katerim ima dva otroka. Srečo je našla v objemu nadarjenega igralca Jaka Gyllenhalla, cveti ji tudi kariera. Reese Witherspoon je obenem ena od najbolje plačanih igralk v Hollywoodu.

Caryn Elain Johnson ima dober smisel za humor. Igralka je že v otroštvu dobila vzdevek Whoopie Cushion, ki jo je tako navdušil, da je del tega izbrala za svoje umetniško ime. Svet je navdušila kot Whoopi Goldberg.

Eileen Regina Edwards se že drugič spopada z ločitvijo, a tokrat z lastno. Ko se je njena mama vnovič poročila z Jerryjem Twainom, sta skupaj s sestro prevzeli njegov priimek. Nekaj časa je nastopala pod imenom Eileen Twain, nato pa Eileen zamenjala za Shanio.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.