Magazin > VIP
34 ogledov

Kako je Whitney zapravila 100 milijonov

Whitney Houston FameFlynet
Whitney Houston je v desetih letih zapravila kar 100 milijonov dolarjev. Kako ji je to uspelo? S kupovanjem drog in nespametnim zapravljanjem.

Zahvaljujoč svojemu talentu in milijonom prodanih albumov bi se Whitney Houston morala valjati v denarju. A zaradi drog, nespametnega zapravljanja in kariere, ki je obstala, je bila ob smrti revna kot cerkvena miš. Leta 2001 ji je matična založba Arista plačala sto milijonov dolarjev predujma za šest albumov, a zvezdnici je v enem desetletju uspelo zapraviti čisto vse. Pevka, ki je po svetu prodala več kot 170 milijonov albumov, je bila prisiljena prijatelje prositi za posojila po sto dolarjev. Po finančno pomoč se je obračala tudi na prijatelja in mentorja Cliva Davisa, saj ji je grozil odvzem vil v New Jerseyju in Atlanti.

Finančnih težav ni lajšala niti njena mačeha, s katero se je vrsto let bojevala na sodišču zaradi življenjskega zavarovanja. Mačeha je od svoje pastorke zahtevala izplačilo enega milijona dolarjev, kar bi se zvezdnici nekoč zdel drobiž. Whitney je upala, da si bo bogastvo lahko povrnila s filmom Sparkle, ki ga je posnela le nekaj mesecev pred smrtjo in bo v kinematografe prišel avgusta letos. Pri filmu je sodelovala kot producentka in igralka, za soundtrack pa je posnela tudi dve pesmi.

Revna narkomanka

Da je zasvojena z drogami se je govorilo vrsto let, pa čeprav je to vztrajno zanikala. Leta 2002 pa je med intervjujem z Diane Sawyer le priznala, da ni čisto nedolžna. "Crack je poceni. Preveč zaslužim, da bi ga kadila. To naj bo jasno, okej?" Kot kaže, je govorila resnico, saj je zahvaljujoč dražjim drogam zapravila vse svoje premoženje in se tudi zelo zadolžila. Clive Davis ji je moral posoditi kar 1,2 milijona dolarjev, da je odplačala vse svoje dolgove in da je lahko odšla na zdravljenje. S klinike za odvajanje od drog so jo odpustili lani poleti, a zdravljenje očitno ni pomagalo. Ko so jo v soboto našli mrtvo, so v njeni hotelski sobi odkrili velike količine pomirjeval in alkohola, ki so bili najverjetneje usodni za 48-letno pevko. Pogreb bo v soboto v New Jerseyju, v cerkvi, kjer je pela kot otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.