Magazin > VIP
112 ogledov

Kdo je ženska, ki je osvojila Zuckerbergovo srce

Mark Zuckerberg
1/4
Reuters
Drage dame, Mark Zuckerberg je v soboto skočil v zakonski jarem. Priscilla Chan je tako postala žena večkratnega milijarderja. A kdo je ženska, ki je osvojila srce enega najbolj zaželenih mladcev sveta?

Priscilla in Mark sta par že skoraj deset let. Spoznala sta se na študentski zabavi, v pogovor pa sta se zapletla med čakanjem v vrsti pred straniščem. "Bil je piflar, ki se ni veliko izpostavljal," se prvega stika z mladim podjetnikom spominja Chanova, ki se je rodila v mestu Braintree v zvezni državi Massachusetts. Po končani srednji šoli se je vpisala na univerzo Harvard, kjer je diplomirala iz biologije. Eno leto je poučevala na neki srednji šoli. A s svojo izobrazbo ni bila zadovoljna, zato se je vpisala še na medicinsko fakulteto. Iz pediatrije je diplomirala 14. maja letos.

Chan je s poroko postala ena najbogatejših žensk na svetu, ki pa si želi čisto normalnega življenja. "Drživa se ciljev in stvari, s katerimi se rada ukvarjava, in te so čisto običajne," je povedala za New Yorker. Kot je znano, se slavni parček rad sprehaja po parku, rada balinata in igrata igro The Settlers of Catan.

Facebook guruja Chanova navdihuje

Zaradi Priscille je Mark na Facebooku ustanovil program, s pomočjo katerega se lahko vsak vpiše v register darovalcev organov. "Med večerjo se velikokrat pogovarjava o Facebooku in otrocih, s katerimi dela. Vidi, kako jim zdravje zaradi bolezni peša, nato pa se pojavi organ in njen obraz zasije," je na svojo ženo ponosen kralj družabnega omrežja.

Chanova, ki tekoče govori angleško, špansko in kitajsko, pa je svojega Marka navdušila tudi za svoj materni jezik. Mark pravi, da kitajsko verjetno nikoli ne bo tekoče govoril, se pa lahko sporazumeva z ženino babico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.