Magazin > VIP
14953 ogledov

Kraljico kritizirajo: Nad hčerko izvaja prevelik pritisk

princesa Leonor Profimedia
Leonor bo nekoč podedovala prestol.

Španska princesa Leonor je stara 15 let, a za razmišljanje o ličilih in fantih na žalost nima časa. Nekoč bo namreč podedovala prestol in na to odgovornost jo že pripravljajo. Nekateri strokovnjaki za kronane glave so mnenja, da na mlado princeso njena starša izvajata premočan pritisk. Še zlasti neizprosna naj bi bila kraljica Letizia

Za 15-letnico je že prvi mejnik. Pred kratkim je imela v nekem kulturnem centru svoj prvi samostojni nastop, nato pa se je v Madridu udeležila birme. To je preveč za tako mlado dekle, so si edini strokovnjaki, ki poudarjajo, da bi s pripravami na prestol lahko še malo počakali. "Takšna je zaradi mame,“ je Letizio pokritiziral novinar Jaime Peñafiel, ki tudi meni, da kraljica s svojo hčerko ravno kot z marioneto. Da Letiza preveč pritiska na hčerko, so v preteklosti namigovali tudi strokovnjaki za komunikacijo.

Španski dvor je zaradi nečednih poslov kralja Juana Carlosa in tudi princese Cristine že dalj časa tarča kritik. Obstoj monarhije je odvisen tudi od Leonor, zato so jo že zelo zgodaj začeli navajati na kraljeve dolžnosti. Od teh pa si bo lahko kmalu odpočila, saj odhaja v internat v Veliko Britanijo.

Komentarjev 1
  • villa 11:39 31.maj 2021.

    Ta njena mama je tudi sicer arogantna, celo do bivse kraljice Sofie. Vsem znan javni incident.