Magazin > VIP
20314 ogledov

Ljubezen po domače: Vesnin Miha premagal resno okužbo

vesna šošterič Miro Majcen
Lahko bi se končalo zelo slabo …

Miha Rebrnak, ki smo ga lahko spremljali v drugi sezoni šova Ljubezen po domače, in ki je za nekaj časa ulovil takratno priljubljeno junakinjo podeželja Vesno Šošterič, je lansko leto trepetal pred boleznijo, ki je prizadela že veliko njegovih družinskih članov. Takrat se je odločil, da usodo, kolikor se le da, vzame v svoje roke.

Šlo je za okužbo z bakterijo Helicobacter Pylori, želočno bakterijo, ki močno zmanjša naravno zaščito želodčne sluznice, zaradi česar je ta mnogo bolj dovzetna za različne dejavnike tveganja in lahko povzroči tudi kronično vnetje želodca, rano na želodcu ali dvanajstniku, dispepsijo ali celo raka na želodcu.(Vir: lekarnar.com)

"V družini imamo neko bolezen, za katero so zboleli že strici in tete, zato bom pri zdravniku preventivno preveril, ali imam možnost, da za tem zbolim tudi jaz. Gre za bakterijo v želodcu, ki lahko povzroča tumorje. Moral bi iti tudi moj oče, a noče, jaz pa sem šel, da mi čez pet let slučajno ne bi bilo žal, če bi do česa prišlo," je Miha povedal lansko leto. Takrat so bakterijo odkrili tudi pri njem in ga začeli zdraviti z antibiotiki. Miha pravi, da so težavo uspešno rešili in da je danes zdrav, za kar se lahko zahvali predvsem preventivni skrbi za svoje zdravje. 

Komentarjev 1
Sorodne novice