Magazin > Lepota & telo
106 ogledov

"V ekipi imam dekleta, ki delajo vse"

Tjaša Stanič Boštjan Tacol
Naša uspešna manekenka Tjaša Stanič je tista, ki bo spet držala vse niti tedna mode v svojih rokah. Tokrat bo namreč že četrtič skrbela za to, da bo v zaodrju vse potekalo tako, kot mora.

Od 8. do 10. aprila bodo oči vseh modnih navdušencev spet usmerjene v Kino Šiška, kjer se bo odvijal četrti slovenski teden mode. Na modni brvi bo svoje zamisli za sezono jesen-zima 2013/2014 predstavilo približno 20 modnih oblikovalcev, zato bo dogajanje v zaodrju pestro. Naloga, da bo tam vse, kot se šika, je spet pripadla Tjaši Stanič, naši uspešni manekenki, ki ima ogromno izkušenj iz tujine, zdaj pa svoje znanje prenaša na mlajše. Tjaša je nekoč hodila za Galliana, Armanija in Valentina, še bolje pa jo lahko spoznate s klikom na članek "Med manekenstvom in prostitucijo je tanka meja".

Kaj je vaša glavna naloga pri prihajajočem tednu mode?
Izbor modelov in organizacija zaodrja. Modele izberem na kastingu. Nato uredim izhode ter v zaodrju skrbim, da vse poteka tako, kot mora, usmerjam oblikovalce in modele, preden ti stopijo na modno brv.
Kako izberete manekenko, ki bo otvorila modno revijo, in manekenko, ki jo bo zaključila?
Sestavim dobro ekipo, tako da sploh ni važno, katera manekenka gre prva ven in katera zadnja. Za to se odločijo kreatorji. Vrstni red določijo oni, jaz jim samo dodelim manekenke. Oni se tudi sami odločijo, katero obleko bo nosila določena manekenka ali maneken.

Ali se pri tem upoštevajo tudi želje manekenk?
Ne. Manekenka lahko odkloni le prosojne kreacije ali krzno. V ekipi imam dekleta, ki delajo vse.

Glede na to, da boste že četrtič sodelovali pri slovenskem tednu mode, je vaša ekipa že preizkušena. Jih je kljub temu treba naučiti kaj novega?
Nič, saj je to v domeni agentov, oni jih morajo naučiti hoditi in pripraviti na delo. Jaz skrbim za to, da bodo delali profesionalno. Če me kdo od manekenov ali manekenk razočara, ga naslednjič pač ne vzamem. Jaz sem tam, da jih vodim.

Kakšne zahteve imajo letos oblikovalci glede hoje in drže?
Oblikovalci predvsem pričakujejo, da bodo dekleta znala odnositi njihove kreacije. Če so kakšne posebne želje glede hoje, drže in izraza, jih povedo meni in jaz potem seznanim manekenke s tem. Seveda vse v mejah dobrega okusa. Oblikovalci pričakujejo visoka, vitka dekleta, jaz pa poskrbim za različne videze; vključim kratkolaske, manekenke s specifičnim videzom, s komercialnim videzom ... ustvarim nekakšno mešanico vsega.

Koliko časa trajajo priprave na en slovenski teden mode?
Moj del priprav traja približno en mesec. Začnem s kastingom, potem sledi usklajevanje z agenti deklet, ki delajo v tujini, in če ne utegnejo, moram poiskati zamenjave. Ko uskladimo urnike, oblikovalcem dodelim modele. Dan ali dva pred začetkom je pomerjanje, na dan prve revije imamo generalko. Potem sledijo priprave na večer.

Si upate za teden mode preizkušati modele, s katerimi še niste delali?
Jaz imam zelo rada nove obraze, a ta novi obraz mora znati hoditi. Želim si, da mi agentje na vsakem kastingu ponudijo sveže manekenke, ravno zato organziramo kasting, sicer bi lahko najeli že preizkušene manekenke in to bi bilo to. Kasting naredimo ravno zato, da vidim nove obraze in jim dam priložnost.

Se veselite novega tedna mode?
Zelo, saj uživam pri tem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.