Magazin > Lepota & telo
153 ogledov

Oblikovalka: “Okus Slovenk je porazen”

Maja Ferme
1/4
mediaspeed
Teden mode je končan, mi pa smo slovenske oblikovalke povprašali, kako razvita je modna scena pri nas. Smo Slovenke še vedno "modno zelo zadaj"?

Okus Slovenk za modo je zelo slab, porazen. Večina Slovenk, ki jih vidim na ulici, nima osnovnega stila. S tem pa ne mislim, da ne nosijo modernih oblačil, le kosov nikakor ne znajo kombinirati in sestaviti v neko celoto,” pravi modna oblikovalka Alenka Globočnik (Akultura).

Lahko bi si več upale

Po mnenju oblikovalke Alice Bossman pa se “okus Slovenk za modo razvija in postaja boljši iz generacije v generacijo.” Podobno razmišlja oblikovalka Maja Ferme, ki pravi, da se “vsak trudi po svojih najboljših močeh. Morda bi si lahko le malce več upale.”

Trend so velika oblačila

Menim, da je čas, da se končno sprostimo in si nadenemo oblačila, ki so tudi kakšno številko prevelika, kar je zdaj še posebno modno,” priporoča Globočnikova in svetuje, naj prihodnje poletje zato nikar ne mine v duhu oblačil, ki se strogo držijo linij telesa.

Teden mode končan

Bossmanova, Globočnikova in Fermetova so tri od več kot 30 slovenskih modnih oblikovalcev, ki so se predstavili na tretjem slovenskem tednu mode (Philips Fashion Weeku), ki se danes končuje v Ljubljani. Kreatorji so predstavili kose za prihajajočo pomladno-poletno sezono.

Na voljo čez dva tedna

Nove kreacije oblikovalcev bodo na prodajne police začele prihajati že čez dobra dva tedna, ko bo prva v trgovine svoje torbice poslala Maja Ferme, ter vse tja do prihodnjega poletja, ko bodo novo kolekcijo ponudili pri Draž pleteninah.

Komentarjev 1
  • anonimni12 14:41 11.oktober 2012.

    De gustibus non est disputandum!