Magazin > VIP
14422 ogledov

MasterChef: Za vedno se je poslovil 49-letni kuharski mojster

Andrej Barbieri Instagram
Umrl je eden najboljših hrvaških kuharjev, Andrej Barbieri. Dočakal je le 49 let.

Po težki bolezni je v 50. letu starosti umrl priznani hrvaški kuharski mojster Andrej  Barbieri. Kuhar je bil na Hrvaškem velika zvezda, tudi zato, ker je kot žirant nastopil v šovu MasterChef.

Barbieri se je izobraževal v Italiji, restavracije pa je vodil na Hrvaškem, V Egiptu, Grčiji in Španiji. Leta 2017 je v Dohi v Katarju odprl prvo hrvaško restavracijo Qavanna. Istočasno je vodil tudi restavracijo Bevanda v Opatija in Conca d’Oro v Reki. Leta 2017 je v Zagrebu odprl tudi restavracijo, ki nosi njegov priimek, a se je moral iz zdravstvenih razlogov umakniti.

Kuhar se je lahko pohvalil s številnimi nagradami, nase pa je opozarjal tudi s kritičnimi izjavami o slabi uvoženi hrani. "V današnjem času in gospodarski situaciji je logično, da bo družina kupila slabše piščančje meso in svinjino, ki je bila 3-krat zamrznjena, saj stane 20 kun, in ne dobro meso, ki stane 80 kun, saj lahko kosilo skuhaš tudi za 20 kun. Isto velja za sadje, zelenjavo in mlečne izdelke,“ je nekoč izjavil in poudaril pomen lokalnih sestavin.

Komentarjev 1
  • Aro 10:46 14.marec 2019.

    Je izgleda predobro živel, neglede na slabo hrano