Magazin > VIP
5107 ogledov

Matt Damon: Ali to pomeni konec njegove kariere?

matt damon
Igralec je do vratu v težavah.

Matt Damon je z izjavami po izbruhu seks škandalov v Hollywoodu dvignil veliko prahu in izgubil tudi kar nekaj oboževalcev. Njegova kariera je po pisanju medijev ogrožena. Že več kot 17 tisoč ljudi je namreč v zelo kratkem času podpisalo peticijo, s katero želijo Damona vreči iz filma Ocean's 8, v katerem igrajo tudi Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter in Rihanna.

Peticija je naslovljena na producenta filma, Georgea Clooneyja in Stevena Soderbergha, v njej pa podpisniki poudarjajo, da za Damona v tem filmu ni prostora, saj je to film „o močnih ženskah“.  Trdijo tudi, da Damon ni le ignoriral obnašanje svojega prijatelja Harveyja Weinsteina, ampak je to obnašanje celo omogočil.

Damon je sicer demantiral novico, da je leta 2004 preprečil objavo članka, ki je govoril o Weinsteinovem nemogočem vedenju do žensk, ni pa mogel zanikati besed, ki jih je izrekel v intervjuju za ABC. Zanje je povedal, da obstaja razlika med posilstvom in otipavanjem zadnjice. Oboje je treba kaznovati, nikakor pa obe dejanji ne smemo enačiti, je še dodal Damon. Po tej izjavi so se nanj usule kritike, češ da s svojimi izjavami poskuša omiliti dejanja moških, ki so prestopili mejo.

Damon se na kritike ni odzval. Na premieri njegovega novega filma so ga zaman čakali na rdeči preprogi.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.