Magazin > VIP
84262 ogledov

Na robu živčnega zloma: Znani Slovenec se že 6 let bori s hudo stisko

nejc rek Osebni arhiv
Ni edini, podobne težave žal pestijo številne. Je pa zelo pogumno, da o tem spregovori na glas.

Nejc Rek, ki ga poznamo iz resničnostnega šova Bar, kasneje pa se je z nekdanjim partnerjem Renejem boril za pravice istospolnih, kljub temu da vedno rad pomaga drugim, tudi sam že več let trpi za hudo čustveno stisko. 

Na Facebooku je nedavno zapisal: "Težave, ki mi jih je prinesel mesec maj, srčno upam, da bodo splahnele in se rešile v mojo korist, saj nisem ničesar kriv, vendar se nekaterim ne da ukvarjati s tem in je za zdaj stanje takšno, kakršno je ... No, enkrat pa razkrijem, za kaj gre, ha ha ha. Vseeno ostajam pozitiven, čeprav sem na robu živčnega zloma. Kako pa vi rešujete težave?"

Nejc je za Žurnal24 razkril, da ga pesti hud nemir, s temi občutki pa se sooča že od leta 2017, ko je poiskal tudi strokovno psihiatrično pomoč. "Takrat je bil sprožilec nesrečna ljubezen in je prišlo na plano vse za nazaj. Od takrat imam tudi zdravila, a zdravila niso rešitev za vse. Muči me nedokončana fakulteta in tudi to, da sem se zredil za 20 kilogramov," odkrito pove Nejc, ki mu ob dnevih tesnobe najbolj pomaga mir in izogibanje stresnim situacijam: "Lahko je le trenutek, ki me šokira in mi vse postane preveč stresno. To se pri meni nato odraža z nemirom, takrat preprosto ne funkcioniram, tudi spanje je okrnjeno."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Kmodri 15:55 03.junij 2023.

    No, saj saj se bo kmalu lahko odločil za evtanazijo...

  • Avatar NickMason
    NickMason 15:51 03.junij 2023.

    Do 40 leta je malo težko,potem se boš pa že navadil

  • Kondor 14:20 03.junij 2023.

    Sam sebi je zdravnik pa delo rešuje mnogo problemov.

Sorodne novice