Svet
68250 ogledov

Oče deklico pustil v parku v trdi temi

Gozdna pot Profimedia
40-letnik je bil na sodišču spoznan za krivega, ker je lani februarja svojo 12-letno hčer pustil samo v parku v trdi temi.

To se je zgodilo sredi parka Maksimir, v Zagrebu, pišejo hrvaški mediji, ki povzemajo besede očeta deklice. Ne počuti se krivega. Pravi, da sta bila res v parku in, da je v nekem trenutku deklica rekla, da gre k mami. Sam naj bi ji odvrnil, naj gre. Pravi, da to pri otroku ni povzročilo strahu in tesnobe. Povedal je, da jo je nekaj časa spremljal s pogledom, nato pa odšel do avta.

Hrvaška policija Svet Grozljivo: Oče s kovinsko palico tepel 20 dni starega otroka

Na sodišču je pričala tudi otrokova mati, ki je povedala, da sta si s hčerko dopisovala po mobilnem telefonu. "Bila je prestrašena in vznemirjena, bila je bela kot stena. Povedala je, da jo je oče pustil v Maksimirju in da je mimoidoče prosila za izhod. Doma je bila prepotena od razburjenja in stresa," je na sodišču pričala mati.

sodišče kladivo obsodba sodnik | Avtor: Profimedia Profimedia

policija, luči Poslovilno pismo Slovenija Novo o umoru v Beli krajini: Poleg mame ubil še ...

Mami pritrdili tudi psihologi

Pravi, da deklica v Maksimir nikoli ni hodila sama, po tem dogodku pa še vedno noče na sprehod na Maksimir. Sodnica je ugotovila, da je bila takrat v parku trda tema, tudi obiskovalcev je bilo zelo malo. Zadrževanje v Maksimirskem gozdu je takrat neprijetno že za odraslega, kaj šele za 12-letnega otroka, ki gre tja brez odrasle osebe, je opozorila.

požar gasilci Sodil tudi sebi Svet Grozljiva družinska tragedija: Ubil soprogo in hčerki, nato zažgal hišo

"Oče je do svojega otroka izkazal izjemno malomarnost in takšno ravnanje je po mnenju sodišča nerazumno in nesprejemljivo. Obstajala je potencialna nevarnost, da bi se otrok na poti domov izgubil, ali da bi se mu kaj hudega zgodilo," besede sodnice povzema Index.hr.

avtocestna policija Slovenija Davil svojo mamo in ji grozil s smrtjo

Ta dogodek je pri deklici povzročil strah in tesnobo, kar izhaja iz pričevanja njene mame, pa tudi iz ugotovitev Klinike za psihiatrijo in psihološko medicino KBC Zagreb. "Takšno ravnanje očeta je psihično nasilje v družini, storjeno v škodo otroka," sklene sodbo sodnica.

Očetu so izrekli denarno kazen.

Komentarjev 17
  • Boschtjan Zupanchich 23:52 28.januar 2023.

    Slabi starši ne zmorejo vzgojiti Dobrega Otroka !!! ! !!! Amennn !!! ! !!!

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 20:02 28.januar 2023.

    Morda je pa mama naročila hčerki, kaj mora reči. Se pa strinjam s torolinom, pa tudi z NickMasonom, ampak vseeno je odvisno od vzgoje otroka, kako se bo kasneje soočeval s strahovi, ki pridejo v življenju.

  • Kmodri 16:16 28.januar 2023.

    Napotitev storilca na temno noč v džunglo, za 4 ure. Mislim, da bi se tako vzgojno potezo zapomnil celo življenje. Seveda, če bi preživell.