Magazin > VIP
36 ogledov

Najlepša misica postala Filipinka

miss sveta miss world
1/9
EPA
Na Baliju so izbrali najlepšo Zemljanko. Laskavi naziv je prejela Filipinka Megan Young.

Na Baliju so izbrali novo mis sveta. Krona je pripadla Filipinki Megan Young. Prva spremljevalka je postala Francozinja Marine Lorphelin, druga spremljevalka pa Ganka Naa Okailey Shooter.

23-letna študentka, ki je že nekaj časa veljala za favoritko, se je zahvalila sodnikom, da so jo izbrali.  "Sem brez besed. Hvala vsem, da ste me izbrali. Obljubim, da bom najboljša mis sveta do sedaj," je povedala. Obljubila je, da bo v vsem, kar bo počela, zvesta sama sebi. Krono je rjavolaski na glavo položila njena predhodnica, Kitajka Yu Wenxia.

Od 127 lepotic s celega sveta so najprej izbrali deset polfinalistk. Naša misica, 24-letna Maja Cotič iz Nove Gorice, se ni uvrstila med deset najlepših. Njene prve občutke po nocojšnjem izboru si lahko preberete TUKAJ.

Med prvih deset so se uvrstile še Brazilka, Španka, Avstralka, Nepalka, Britanka, Indonezijka in Jamajčanka.

Napovedanih protestov ni bilo

Odločitev, da bo tekmovanje potekalo v muslimanski Indoneziji, je naletelo na jezne odzive tamkajšnjih islamistov. Prizorišče dogajanje v kraju Nusa Dua na jugu Balija je tako varovala močno oborožena policija, je poročala STA.

Tisoči islamistov so v zadnjih tednih po vsej državi uprizarjali proteste proti tekmovanju, radikalna skupina Fronta islamskih braniteljev pa jih je napovedala tudi za danes. Na koncu protestov ni bilo, skupina pa je nasprotovanje izrazila zgolj z množično molitvijo v mošeji pri Džakarti.

Lepotice so se zastrupile

Lepotice z vsega sveta pa že nekaj časa spremlja smola. Potem ko bi se morale z Balija odpraviti v Džakarto, so si organizatorji zaradi množičnih protestov premislili in bodo tekmovanje izvedli na Baliju.

Med pripravami pa so se nekatere tekmovalke celo zastrupile. Pile so namreč sokove s kockami ledu, v katerih je bila voda iz pipe. Zaradi prebavnih motenj je morala tudi naša predstavnica k zdravniku.

Se je pa Maji že pred odhodom na Bali pripetila nezgoda. Zaradi prevelikega kovčka je morala večerno obleko pustiti doma.

Komentarjev 2
  • Leonor 17:00 28.september 2013.

    Med prvih deset se je po vašem poročanju uvrstilo enajst tekmovalk.

  • svašta 16:57 28.september 2013.

    Po vseh prigodah, ki spremljajo letošnje priprve na izbor, lahko le upamo, da bo nocojšnji izbor potekal brez zapletov. - a ni izbor že bil glede na to, da je zmagovalka že objavljena??