Magazin > VIP
4572 ogledov

Ne boste verjeli, koliko let ima grška evrovizijska predstavnica

Marina Satti Profimedia
Oboževalci so bili šokirani.

Med finalisti letošnje Evrovizije, ki je prvič potekala v napetem vzdušju zaradi propalestinskih in proizraelskih demonstracij, je bila tudi Marina Satti, predstavnica Grčije. Njeni oboževalci so glede na njen mladostni videz domnevali, da ima Marina nekaj čez 20 let, zato so bili popolnoma šokirani, ko so izvedeli, da bo decembra dopolnila že 38 let. 

Simpatična Grkinja, ki je s pesmijo Zari zasedla končno 11. mesto, govori tri jezike - grško, angleško in arabsko. Klavir igra že od petega leta starosti, diplomirala je tudi iz klasičnega petja na Nacionalnem konservatoriju v Atenah. Je dekle mnogih talentov, saj je študirala tudi igro, pohvali pa se lahko tudi s štipendijo za študij na prestižnem Berklee College of Music v Bostonu, kjer je diplomirala iz sodobnega pisanja in produkcije. Poleg tega je posodila glas likoma v dveh grških Disneyevih filmih in ustanovila več ženskih pevskih skupin. 

Pred kratkim je na evrovizijski konferenci dvignila veliko prahu, saj je med tem, ko je govorila izraelska pevka Eden Golan, zehala in se je pretvarjala, da spi. Nekateri so jo obtožili nespoštljivosti, drugi pa so jo branili, da je s tem izrazila svoje neodobravanje vojne v Gazi. Kasneje je grška evrovizijska delegacija poskušala omiliti incident. Povedali so, da je bila Satti preprosto utrujena od natrpanega urnika in da ni nameravala užaliti Eden Golan ali izraelske delegacije.

dezurni@styria-media.si

Sorodne novice