Magazin > VIP
201473 ogledov

Sveža novica z dvora: Raka niso odkrili le pri kralju in Fergie, ampak tudi ...

srbski princ alexander Profimedia
Zbolel tudi srbski princ Aleksander II. Karađorđević.

Kralj Karel in njegova nekdanja svakinja Sarah Ferguson sta imela veliko srečo. Fergie je imela raka na dojkah. Ko je šla na rekonstrukcijo prsi, so odkrili, da ima tudi kožnega raka. Tudi pri kralju so med neko drugo operacijo odkrili sumljivo tvorbo, za katero se je izkazalo, da je rakasta. Za kakšnega raka gre, dvor ni sporočil. 

Sedaj pa je o raku spregovoril tudi Karlov bratranec, srbski princ Aleksander II. Karađorđević, ki je povedal, da je pred kratkim premagal raka na prostati. Diagnozo so mu postavili lanskega decembra. Boj z boleznijo je skrival, a ga je Karlovo odkrito priznanje, da je bolan, spodbudilo, da spregovori o bolezni.

78-letni princ pravi, da ga je bilo strah, ko je prejel diagnozo, a družina in prijatelji so mu pomagali prebroditi težke čase. Sedaj je zdrav, še pravi Karađorđević, ki upa, da bo bolezen premagal tudi njegov bratranec. 

"Novica, da je rak v zgodnji fazi, daje veliko upanja," je povedal in nadaljeval: "A novice o raku niso nekaj, kar bi radi slišali. In to lahko povem iz svojih izkušenj, saj zelo dobro vem, kako se počutiš, ko to slišiš. Kako zastrašujoče in grozljivo je tudi za družino, kako se vsi občutki pomešajo in kako ne moreš misliti na nič drugega."

"Novico delim, ker lahko tovrstne tragične informacije spodbudijo ljudi, da se odzovejo in poskrbijo za svoje zdravje. Statistike že kažejo, da se je število pregledov v Združenem kraljestvu, ko smo slišali za prejšnje težave, ki jih je imelo njegovo veličanstvo s prostato, močno povečalo," je še dejal in razkril, kako so njegovo bolezen odkrili. "Lanskega decembra sem izvedel, da imam raka na prostati v zgodnjem stadiju. Leto prej so na preventivnem pregledu izvedli slikanje z magnetno resonanco in našli nekaj sumljivega. Biopsija je pokazala, da je bilo takrat še vse v redu. Leto dni pozneje, čeprav nisem imel težav, je slikanje prav tako pokazalo skrb vzbujajoče posnetke. Biopsija je tokrat potrdila besedo, ki se je vsi bojimo."

Princ je še povedal, da se bo tudi v prihodnje redno udeleževal pregledov. 

 

Komentarjev 7
  • Kmodri_ 10:39 09.februar 2024.

    To je posledica inbreediniga!

  • anica00 18:01 08.februar 2024.

    Moramo biti hvaležni, da nas redno obveščajo o zdravju našega kralja in naše ožje kraljevske družine. No, zaj so se jim pridružili celo Karađorđeviči. Koliko ostalega prebivalstva ima raka, nobenega ne zanima.

  • 4krogci 17:16 08.februar 2024.

    Kaj pa rak od Kajt..a o njej se pa nc nesme rect?