Magazin > VIP
3896 ogledov

Pet enostavnih trikov do vidno bujnejših las

lasje ženska Profimedias
Čeprav so naši lasje jeseni in pozimi težki in brez življenja, obstajajo triki, s katerimi si lahko pomagate.

Bujni in lepo lasje so sanje vsake ženske. No, tudi če vam mati narava pri tem ni bila naklonjena in nimate bujne pričeske, vam predstavljamo nekaj trikov, s pomočjo katerih, jo boste lahko imeli.

Masirajte lasišče med nanašanjem šampona

Zagotovo ste že kdaj uživali med masažo lasišča pri frizerju. Ta mali ritual je vredno ponoviti tudi doma. Ne zato, ker je občutek božanski (no, tudi zato, seveda), ampak ker s tem spodbujate cirkulacijo lasišče, kar pripomore k hitrejši rasti las. Vzemite si vsaj tri minute za masažo lasišča.

Z lasmi bodite nežni

Ko perete lase, bodite nežni. Med nanašanjem šampona je ne zvijajte preveč, je ne 'mečkajte', ne dajte ji priložnosti, da bi se naredili vozlji. Mokri lasje so veliko bolj občutljivi kot suhi, zato z njimi delajte pazljivo. Tudi brisanje las z brisačo naj bo nežno.

Izogibajte se vroči vodi

Čeprav je že samo ideja vročega tuša zelo mamljiva, sploh v zimskem času, se mu raje izognite. Najbolj primerna za nego las (in kože) je mlačna voda. Vroča voda namreč zelo izsuši lasišče, posledično pa uniči korenine las, s tem pa se pojavi prekomerno izpadanje. Poleg tega pa lasje zaradi vročin temperatur postanejo veliko bolj lomljivi.

Ne pozabite na balzam

Zaradi balzama so naši lasje veliko bolj mehki, nežni in voljni. Če preskočite uporabo balzama, ne boste nikoli imeli bujnejše pričeske. Lasje, ki so oprani le s šamponom, so veliko težji in delujejo brez življenja.

Stari trik za sušenje las

Čeprav ta trik morda že poznate, je zelo koristen. Lase je priporočljivo sušiti tako, da glavo nagnete in s sušenjem začnete pri vratu. Če pa je le možno, se izognite uporabi vročih pripomočkov (likalniki, sušilci, kodralniki), saj z njimi le škodujete svojim lasem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice