Magazin > VIP
18299 ogledov

Pevka Nika se je borila za svoje življenje, sedaj se za hčerko

Nika Antolos Instagram
Hčerka trpi že štiri leta ...

Hrvaška pevka Nika Antolos, nekdanja članica skupine Feminnem, je leta 2019 razkrila, da so ji pri 29 letih diagnosticirali multiplo sklerozo. Nika je slovenski javnosti postala bolj znana, ko je tisto leto z javnim pismom pobarala takratno hrvaško predsednico Kolindo Grabar Kitarović. In sicer glede konopljinega olja, ki ji lajša simptome, a je bil na Hrvaškem ilegalen. Nika je predsednici napisala, da mora kršiti zakon in olje kupovati v Sloveniji, kar ji povzroča še dodaten stres. Povedala je, da namesto, da bi se s hčerko lovila, jo bo mala morda kmalu morala porivati v vozičku. Ona in šest tisoč ostalih Hrvatov so jo prosili, da stvari čim prej premakne, saj je olje ena redkih stvari, ki pomaga lajšati bolečine pri tovrstnih boleznih. Predsednica ji je takrat na javno pismo odgovorila, a žal ni mogla veliko spremeniti.

Pevka pa se ne bori le zase, na Instagramu je namreč razkrila, da se njena hčerka Sia že štiri leta spopada s hudim medvrstniškim nasiljem. "Nekaj se zgodi staršem, ko gre za ustrahovanje njihovega otroka. Najprej te vodi odpuščanje. In potem - spremeniš se v zmaja. In otroka začneš učiti enako. Vedno me je vodilo: Nikoli prvi! Vendar se moraš braniti. Zdaj sem dodala: S čimerkoli se v tistem trenutku odločiš, da je potrebno. /.../ Nimam izbire. Tudi meni so to naredili. Čeprav so mislili, da me teptajo, dejansko so me gradili. Ko pa je tvoj otrok star 10 let in štiri leta ustrahovan s strani vrstnikov, pod pretvezo, da 'čez noč ne gre', zaupajte mi, mama je trenutno tako nora, da je pripravljena narediti VSE, da zaščiti svojega malčka. In ko nekdo drug zanemarjanje svojega (ubogega) otroka spremeni v moj problem, potem začnem stvari reševati. Zdaj pa pojdimo z vsemi orodji. Tukaj dva otroka potrebujeta pomoč. Vsak drugačnega žanra. Ljudje mislijo, da če molčim o izkrivljenih dejanjih drugih ljudi, da bom storil enako, ko gre za Sio. Narobe. Oh, kako narobe. Samo poglej me," je med drugim zapisala na Instagramu in požela veliko podpore. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.