Magazin > VIP
5520 ogledov

Po dveh težkih diagnozah: Tako se Alen iz našega Big Brotherja počuti danes

Alen Jovanović, Big Brother Saša Despot
Alen Jovanović je leta 2016 izvedel, da je zbolel za dvema težkima boleznima – multiplo sklerozo in tumorjem v glavi.

Alen Jovanović, znan iz resničnostnega šova Big Brother, si bo leto 2016 zapomnil za vse čase. Takrat je namreč izvedel, da ima dve hudi bolezni, multiplo sklerozo in tumor v glavi.

"Bil sem brez energije in vrtelo se mi je, tudi če sem sedel pri miru. Takrat je ravno razhajal virus, ki je napadel notranje uho, a me je zdravnica kljub temu poslala na slikanje glave. Zelo sem ji hvaležen, da se je tako odločila in je ukrepala pravilno ter poslušala svoj šesti čut. Bog ve, koliko časa bi se sicer to vleklo,“ je za Žurnal24 povedal Alen in dodal, da se na srečo počuti vedno bolje. "Ne smem se pritoževati, počutim se dobro. Če primerjam lansko leto z letošnjim, je moje stanje mnogo boljše. Vsako leto je bolje.“

Čaka na izvide

Alen je moral prestati kemoterapije in obsevanje. Pred dvema tednoma je imel kontrolni pregled, nazadnje je dobil odlične novice – tumor, ki je bil v drugem stadiju in hitro rastoč, se je skrčil. "Čakam še na rezultate zadnje kontrole. Malo sem zato na trnih. So pa kemoterapije in obsevanja na mojem telesu pustili posledice. Energijsko še nisem na istem nivoju kot nekoč, tudi ko se vreme spremeni, sem bolj šibek. A vsako leto je boljše,“ ostaja optimističen Alen, ki nam je razkril tudi, kaj mu je pri obvladovanju multiple skleroze najbolj pomagalo. "Največ sem si pomagal s športom, konopljo in magnezijem. Pomembno je tudi, da se izogibam stresu in negativnosti. Pri multipli sklerozi si ne moreš privoščiti zamorjenosti in pesimizma. Ko se vdaš mentalno, se telo neha boriti. S pozitivnim mišljenjem, četudi se trenutno ne počutiš najbolje, boš zelo veliko naredil – takoj imaš več volje in energije. Tudi dieto sem spremenil. Sedaj se prehranjujem po principu LCHF (manj ogljikovih hidratov, več maščobe). Brez bele moke, sladkorja in umetnih dodatkov v prehrani imam več energije. Meso jem, a ne veliko. Dodam raje več masla, iz katerega telo črpa energijo. Dieta temelji predvsem na zelenjavi.“

Nekdanji tekmovalec šova Big Brother trenutno uživa doma s hčerkico, saj delati ne sme in je invalidsko upokojen. Tudi v teh časih, ko razhaja covid-19, se mora paziti bolj kot večina ljudi, saj spada v rizično skupino, kar pa Alena ne skrbi. Njegov optimizen in močna volja sta res občudovanja vredna.

Nove norčije na Joongli!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice