Magazin > VIP
4256 ogledov

Princ Harry pred poroko: "Morava se pogovoriti“

princ harry, meghan markle Profimedia
V javnost prišle informacije iz sodnih dokumentov.

Kot je znano, vojvodinja Meghan toži Mail on Sunday, ker so objavili njeno pismo očetu, ki mu ga je poslala po poroki. Kot je razvidno iz sodnih dokumentov, je par, še zlasti Harry, večkrat poskušal govoriti s Thomasom Marklom, med drugim tudi pet dni pred poroko, 14. maja 2018. "Tom, spet Harry. Res moram s tabo govoriti. Ni se ti treba opravičiti, razumeva okoliščine, a stvari se bodo poslabšale, če se boš obrnil na medije. Če imaš Meg rad in bi rad popravil stvari, me pokliči, saj obstajata dve opciji, pri katerih se ti ne bo treba pogovarjati z mediji, ki so to situacijo zakuhali. Prosim, pokliči, da ti razložim. Z Meg nisva jezna, morava pa se s tabo pogovoriti,“ je Harry zapisal v sporočilu.

Mail on Sunday je sicer poročal, da se je Thomas Markel trudil pogovoriti s hčerko, ki pa se je pritoževala, da jo je ignoriral in da je s svojimi dejanji zlomil njeno srce.

Vojvodinjini odvetniki so Harryjeva sporočila vključili v sodne dokumente, ker so želeli pokazati celotno komunikacijo pred poroko, ki jo je medij zelo pristransko povzel.

Harry je Thomasu sicer, tik preden je ta doživel srčni napad, poslal tudi sporočilo, da so pogovori z mediji napaka in da mu lahko pomaga, kar poskuša storiti že od prvega dne. Markel Harryju ni odgovoril, se je pa obrnil na portal TMZ in jim sporočil, da je moral v bolnišnico. 

15. maja je Meghan očetu poslala sporočilo: "Ves konec tedna te poskušam priklicati, a se ne odzivaš na najine klice in sporočila. Skrbi me za tvoje zdravje in varnost, sprejela sem vse ukrepe, ki sem jih lahko, da bi te zaščitila. Ne vem, kaj bi še lahko storila, saj ne odgovarjaš. Potrebuješ pomoč? Naj še enkrat pošljeva varnostno ekipo? Žal mi je, da si v bolnišnici, a res bi se moral javiti. V kateri bolnišnici si?“

Mail on Sunday se brani, da je bilo njihovo poročanje o tej temi utemeljeno, saj je obstajal "velik in legitimen“ interes javnosti. Vojvodinjini odvetniki pa bodo pokusili dokazati, da je pravica do zasebnosti v tem primeru večja kot pravica javnosti do obveščenosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.