Magazin > VIP
154146 ogledov

Princ Harry prejel tragično novico o smrti

princ Harry Profimedia
Od 9. do 19. septembra lani je princ Harry gostil igre Invictus v Düsseldorfu, zdaj pa ga je pretresla žalostna novica.

Princ Harry je v ZDA prejel žalostno novico. Jörg Hinrichs, kapetan nemške ekipe iger Invictus Games 2023 v Düsseldorfu, je umrl. Uradni Instagram račun Harryjevega srčnega projekta je žalostno novico objavil v torek popoldne, 28. maja 2024.

"Z veliko žalostjo smo izvedeli za smrt Jörga Hinrichsa, kapetana ekipe Nemčija na Invictus Games Düsseldorf 2023. Jörga Hinrichsa smo cenili zaradi njegove mirnosti in zbranosti. Vedno je bil zgled, ne glede na to, ali je bil na igrišču ali zunaj njega.Vedno je bil zanesljiv in je s ponosom predstavljal Nemčijo. Njegov osebni prispevek k gibanju Invictus ne bo pozabljen in vedno bo imel stalno mesto v srcih članov Invictus," so med drugim zapisali ob fotografiji pokojnika.

Invictus Games so Harryjev strasten projekt

Igre Invictus je leta 2014 ustanovil princ Harry in so športni dogodek za telesno in duševno poškodovane veterane. "Resne poškodbe ali bolezni imajo lahko fizični, psihični in socialni učinek na osebo. Za tiste, ki so služili, lahko te poškodbe ali bolezni, ne glede na to, ali so jih utrpeli med konfliktom ali drugače, povzročijo dramatične spremembe v njihovi nadaljni karieri. Invictus Games Foundation zagotavlja pot okrevanja za ranjene, poškodovane in bolne mednarodne vojake in boljšo prihodnost po poškodbi," piše na uradni spletni strani fundacije. Igre Invictus bodo leta 2025 potekale v Vancouvru v Kanadi.

Pretekle tedne se je veliko govorilo o Harryjevem obisku Velike Britanije. Domov je pripotoval ob 10. obletnici projekta Invictus Games. Mediji so poročali, da je Harry vabila na slovesnost poslal tudi družinskim članom, a se dogodka nihče ni udeležil, ker je ob istem času pred Buckinghamsko palačo potekala vrtna zabava. Še več, oče in sin se sploh nista videla, čeprav je Harryjev obisk trajal tri dni. Pobegli princ se je mnogim zasmilil, saj so verjeli, da se je želel srečati z očetom, pa tudi bratom in bolno svakinjo.

Kraljevi urnik je bil po besedah prinčevega tiskovnega predstavnika preveč natrpan, zato si kralj za sina ni mogel odtrgati niti minutke. Se je pa Karel 9. maja srečal z Davidom Beckhamom, s katerim sta razpravljala o dobrodelnosti. Da je kralj sina ignoriral, je nanj vrglo slabo luč. Verjetno se je zato sredi maja oglasil Karlov prijatelj in povedal, da Harry kralja sploh ni prosil za srečanje, niti mu ni poslal vabila. "Žalostno. Sicer drži, da je kralj previden, ko je govora o srečanju s Harryjem, in sicer zaradi medijske pozornosti, ki spremlja takšne obiske. Je pa pristal na snidenje s sinom," je povedal in dodal, da ne verjame Harryjevemu tiskovnemu predstavniku. "Recimo, da se spomini na dogodek razlikujejo ..." Harryjevi prijatelji pa so za britanske medije še enkrat poudarili, da je bilo dolgo znano, kdaj se bo Harry vrnil domov, in da je bil princ zelo razočaran, ker si oče zanj ni vzel časa, čeprav ga je prosil za srečanje.


 

Komentarjev 2
  • Ender3 15:58 29.maj 2024.

    Ma koga briga otoški princ. Angleži ga imajo in plačujejo.

  • Pierre 13:41 29.maj 2024.

    KAJ imamo MI s tem opravit???? BNK

Sorodne novice