Magazin > VIP
16544 ogledov

Princeska spregovorila na očetovem pogrebu

ari behn
1/9
Profimedia
"Večno te bomo ljubili, očka."

V Oslu so k večnemu počitku pospremili slikarja in pisatelja Arija Behna, ki si je v 48. letu starosti sodil sam. Behn je nekdanji mož norveške princese Märthe Louise. V zakonu so se jima rodile tri hčerke, Maud Angelica (16), Leah Isadora (14) in Emma Tallulah (11).

Njegova krsta je bila okrašena z vrtnicami in trakovi, na katere so princese zapisale zadnje pozdrave očetu. Pogrebne slovesnosti se je udeležilo 800 žalujočih, nekateri so h katedrali prišli že zelo zgodaj, da bi si zagotovili eno od 600 mest, ki so bila namenjena javnosti. Behn je bil na Norveškem zelo priljubljen. S svojimi knjigami, slikami in iskrenimi intervjuji, v katerih je govoril tudi o svojem boju z depresijo, se je dotaknil mnogih src.

Njegovo krsto je iz cerkve pomagal nesti prestolonaslednik Haakon, med slovesnostjo pa je vse prisotne najbolj ganila Arijeva hči Maud, ki je imela govor. S sabo je imela očetovo sliko. "Dragi očka, to sem narisala zate. Sliko sem ti nameravala pokloniti za božič. Zelo sem se veselila božiča s tabo, da bi lahko videla tvoj obraz … Upam, da veš, kako zelo te ljubimo. Bil si naš junak. Rekel si, da sem diamant. Kakšen oče to reče? Mislile smo, da nas boš pospremil do oltarja, ko se bomo poročile. To se ne bo zgodilo. Več let si imel duševne težave, kar je bilo za vse težko. Rekel si, da se počutiš bolje, a resnico si zamolčal. To ni naša napaka. Vsem, ki so se znašli v isti situaciji, bi rada povedala: Obstaja rešitev. Lahko si poiščeš pomoč. Z vsem srcem vas prosim, da si poiščete pomoč. Vedno bodo obstajali ljudje, ki jim veliko pomeniš,“ je povedala 16-letnica, ki je na koncu še dodala: "Večno te bomo ljubili, očka. Tako rada bi te še enkrat objela. Tudi ti si bil naš diamant.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.