Magazin > VIP
44729 ogledov

Savina Atai razkrila svoj novi dom

savina atai Facebook
Tukaj bosta živela odslej …

Savina Atai se na družbenih omrežjih že nekaj dni poslavlja od Nove Zelandije, kamor se je preselila, ko je spoznala svojega moža. Par, ki sodeluje tudi poslovno, se je poslovil od svojega raja in Savini je zelo težko. Prejšnji teden je razkrila, zakaj sta se s soprogom odločila za odhod.

"Ne želim živeti v državi, ki svoje ljudi deli na dva dela. Ne želim biti del družbe, kjer določeni ljudje ne morejo biti del družbe. (Tukaj ni niti možnosti testiranja ali prebolevnosti.) Srce parajoče je gledati prijatelje, izjemne nezamenljive strokovnjake na svojih področjih, tudi zdravstvenih, kako so v preteklih tednih izgubili službe. Ne glede na to, da jaz lahko nemoteno delam, ne želim biti del nečesa, ki ni enakovreden za vse! Ne morem se strinjati, da osebni odnos med zdravnikom in pacientom in intimne odločitve posameznika niso spoštovani. Ne morem. Nočem. To ni svet, v katerega verjamem. Greva v neznano. Žalostna sva. Zelo. Izgubljava izjemno udobje. A raje stojiva v svojih vrednotah, kot pa klečiva v udobju,“ je med drugim zapisala. 

Danes pa je na Facebooku razkrila, da bosta s soprogom odslej živela v Mehiki. "42 ur v zraku. 136 ur potovanja. 6 letal in 1 ladja. Praktično sva obkrožila svet. Hvala mehiškemu konuzulu (na sliki) ter njegovi ekipi na Novi Zelandiji in Mehiki, da naju je sprejela z odprtimi rokami. Nikdar si nisem mislila, da bom v 6 mesecih dobila kar dve stalni rezidentstvi. (Seveda sva uredila vse potrebne papirje in tukaj nadaljujeva migracijski proces.) Nikdar si nisem mislila, da bom po dveh letih tako blizu Slovenije, a ne bom šla domov. Jokala sem, ko sem v Dubaju videla let do Ljubljane. In potem, ko sem v Barceloni govorila z očijem. A sva čutila, da morava pohiteti, preden se svet ne zapre, potovanja (še bolj) zakomplicirajo - in ne ostaneva nekje na sredi poti. Utrujena sva. Od pakiranja in praznjenja najine hiše in dolge poti. Hkrati sva neskončno hvaležna, da sva tukaj. Istočasno žalujeva za vsem, kar sva pustila za sabo. In sva odprta za novo pustolovščino. Najprej me je Življenje iz moje ljubljene Slovenije odpeljalo tja, kjer naj bi bila Atlantida in je bila zdravilna minojska kultura. Zatem je sledila mistična Lemurija in sveta zemlja Maorov. Zdaj je očitno čas za močno in pogumno energijo Majev … ter energijo boginje Ixchel. Zaupam Življenju, vedno me je pripeljalo na pravo mesto … zaupam tudi takrat, ko vidim samo en korak pred sabo in ne dlje. Takoj, ko se malo spočijeva bom napisala, zakaj sva se odločila za Mehiko - med petimi izbirami, ki sva jih imela. In kje sva. Kje se bova tukaj nastanila. Iz srca hvala za vsa lepa sporočila, komentarje in želje pri tem najinem novem, nepričakovanem poglavju," je sporočila svojim sledilcem. 

A kot je že napovedala, se tudi tukaj ne bosta dokončno zasidrala: "Absolutno nameravam še naprej, še bolj dodajati svoj mali del, v velik mozaik kreiranja novega sveta. Vsak zase začuti, kaj in kje sta zanj prava pot in način. Midva z Garrettom čutiva, da bova iz tega novega okolja lahko še bolj aktivna in oba še bolj uporabljala svoj glas."

Komentarjev 7
  • Avatar Tellsbella
    Tellsbella 00:15 21.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Albatroz 20:01 20.december 2021.

    Še vredu da je imeli tolko žepnine prišparane bo sedaj lahko reva boljše živela.

  • Skipi 19:28 20.december 2021.

    Uf še dobro da ni šla na letalo nazaj v Slovenijo. Sicer pa v Mehiki so maske obvezne. Spet bo vsa histerična. Bo morala še kaj drugega najti mogoče Zanzibar tam bo imela tudi dovolj Slovencev na dosegu roke.

Sorodne novice