Magazin > VIP
25486 ogledov

Savina Atai le razkrila razlog za odhod

savina atai Facebook
Pravi, da je še vedno zaljubljena …

Savina Atai se na družbenih omrežjih že nekaj dni poslavlja od Nove Zelandije, kamor se je preselila, ko je spoznala svojega moža. Par, ki sodeluje tudi poslovno, pa se sedaj poslavlja od svojega raja in Savini je zelo težko. Danes pa je tudi razkrila, zakaj sta se s soprogom odločila za odhod.

"Pred nekaj meseci sem dobila stalno novozelandsko dovoljenje za bivanje. Moj mož je porabil toliko časa in fokusa, da je najprej sam dobil državljanstvo, potem pa še zame uredil gore papirologije v deželi, ki mu je vedno predstavljala oazo in varnost. Zadnji dve leti je bila tukaj res takšna oaza. Tako zelo hvaležna sva zanjo. Da, bili smo zaprti za svet - a življenje znotraj je bilo tako zelo prijazno. Obkrožena sva bila z najlepšo naravo in s srčnimi ljudmi. S toliko ljubezni sva opremila vsak kotiček najinega prvega skupnega doma, s pogledom na prostrani ocean in gozd. Potem sva našla še sanjsko zemljo, ob nacionalnem parku - kjer bi si ustvarila najin ‘umik v naravo’. Pred dokončnim nakupom zemlje sem poklicala IFA svečenika, ki mi (s še nekaterimi angeli na zemlji) velikokrat pomaga dobiti globlji vpogled, kadar sem pred pomembnimi odločitvami. 'Položaj na Novi Zelandiji se bo popolnoma spremenil,' mi reče med branjem sporočila zame. 'Absolutno ne bo več najboljša izbira za vaju, za bivanje.' -'Pa mi smo oaza. Da, pričakujem zaostritve - povsod bodo. Vendar so nam obljubili, da ne bo ločevanja! Tukaj je vseeno najbolje biti, najvišja kakovost življenja.' -'Ne bo več dolgo tako.' Nisem hotela sprejeti te novice! 'Zakaj sprašuješ, če ne želiš odgovora, Savina?!' mi reče Baba. 'Zemlja je krasna. Ampak država ne bo več. Naredi kar želiš, jaz ti pa moram povedati tako, kot je.' Čez dober teden se je tukaj čez noč VSE spremenilo. Obljube so bile prelomljene,“ je svoj zapis na Facebooku začela Savina in razložila, zakaj si v taki državi ne želi živeti.

"Ne želim živeti v državi, ki svoje ljudi deli na dva dela. Ne želim biti del družbe, kjer določeni ljudje ne morejo biti del družbe. (Tukaj ni niti možnosti testiranja ali prebolevnosti.) Srce parajoče je gledati prijatelje, izjemne nezamenljive strokovnjake na svojih področjih, tudi zdravstvenih, kako so v preteklih tednih izgubili službe. Ne glede na to, da jaz lahko nemoteno delam, ne želim biti del nečesa, ki ni enakovreden za vse! Ne morem se strinjati, da osebni odnos med zdravnikom in pacientom in intimne odločitve posameznika niso spoštovani. Ne morem. Nočem. To ni svet, v katerega verjamem. Greva v neznano. Žalostna sva. Zelo. Izgubljava izjemno udobje. A raje stojiva v svojih vrednotah, kot pa klečiva v udobju. Četudi je to udobje s pogledom na ocean. Zato greva. Ne greva z Nove Zelandije - vanjo sva še vedno, za vedno zaljubljena. Greva iz sveta, ki ni skladen z najino Dušo. A verjameva v nov svet in verjameva, da prideva nazaj," je razložila in sočutno dopisala, kako se zaveda, da imajo nekateri precej večje težave kot jih ima sama: "In vem, da je najina zgodba majhna, napravim toliko večjim. Da se mnogi soočate z mnogo, mnogo težjimi odločitvami in položaji. Globoko sočustvujem z vsakim in skušam dodati svoj mali kamenček v mozaik, da si v teh težkih časih pomagamo, dvigujemo svoje zdravje in notranjo moč."

Komentarjev 11
  • janez522 07:44 18.december 2021.

    Spet si je zaželela denarja Slovenskih žena,spet na isto foro ,ZLATA MATERNICA,BRILJANTNA VAGINA ,in podobne fore s katerimi je že včasih odpirala denarnice Slovenkam.

  • Avatar Millsmilena
    Millsmilena 00:31 18.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Kolr 22:10 17.december 2021.

    Oo fak kolk je przadeta

Sorodne novice