Magazin > VIP
4759 ogledov

Severina v Ljubljani: Solze tekle v potokih

Naša bila štorija
1/10
Mediaspeed
Ni se mogla zadržati.

Na prvi slovenski premieri hrvaškega muzikala Naša bila štorija so ljubljansko Halo Tivoli navdušili Severina, Guliano, Goran Karan in Danijela.

Glasbena predstava govori o prepovedani ljubezni med Ano Carić (Severina) in Dujem Duplančićem (Goran Karan). Ana je hči splitskega poslovneža, direktorja Dalmacije vina, Dujepa je prespektivni nogometaš splitskega kluba Hajduk.

Njuna prepovedana ljubezen je rdeča nit zgodbe, v kateri Severina in Goran igrata Ano in Duje a v malce starejših letih. Skozi igro dveh mlajših igralec pa spoznamo Anino in Dujino zgodbo – kako sta se spoznala, kako zaljubila in kako je njuna ljubezen doživela nekaj turbulentnih trenutkov. Ko je Hajduk izgubil prvenstvo, so Ano obtožili, tako njen oče, kot tudi vsi njeni prijatelji, sokrajani, da je ona kriva za poraz njihovega kluba. Ane se oče odpove, Duje ne ve, kaj naj naredi. A kmalu se zadeva reši in srečo zaljubljena nadaljujeta svoje življenje.

Muzikal, katere glasba je resnično lepa in nas popelje na romantično dalmatinsko obalo, na večerjo ob sončnem vzhodu, je sicer, kar se zgodbe tiče, precej pust. Scenografija pa je bila proti tisti, ki smo jo lahko videli pri nekaterih slovenskih muzikalih, precej dolgočasna in se zdi, da se ji niso preveč posvetili.

Severina se je v svojo vlogo ranjene, zaljubljene Ane zelo vživela, saj se je v ključnem momentu, na kolenih na odru, zjokala, kot se za otožen lik spodobi. Tekle so prave solze in pevka je slovensko občinstvo ganila ter navdušila s svojim nastopom. Goran Karan pa se je (še enkrat) dokazal, da je odličen vokalist in navdušil s svojimi pevskimi nastopi. Danijela in Guliano pa sta odigrala svoji navihani vlogi zabavnih prijateljev, zaradi katerih sta se prikupila prav vsem.

Hala Tivoli, ki je bila skoraj polna, je ob koncu predstave navdušeno ploskala in pozdravljala največje hrvaške glasbenike in jim s pozdravom čestitala za prijetno predstavo, ki so si jo ogledali tudi Alenka Gotar z možem, Miki in Goran Šarac in seveda Danijelin najboljši slovenski prijatelj Zoran Janković.

Utrinke z muzikala si lahko ogledate v galeriji.

Komentarjev 1
Sorodne novice