Magazin > VIP
28593 ogledov

Škandal okoli Miša Molk: Naša igralka opozorila na sprenevedanje

MIša Molk Jože Suhadolnik
Igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar je opozorila na drugo težavo.

Slovenija že tri dni debatira o intervjuju, ki ga je Miša Molk vodila z igralko Mio Skrbinac, ki je pred meseci javno povedala, da je bila med študijem spolno zlorabljena. Gledalce  je zmotilo, kako je voditeljica nepripravljeno igralko soočila z dejstvom, da je lezbijka. To je o kritikah povedala Molk.

Na družbenih omrežjih so nekateri pripomnili, da bi bilo bolje, če bi intervju vodila Zvezdana Mlakar, ki je znana po tem, da je izjemno empatična izpraševalka. Igralka se je sedaj odzvala komentarje, ki jih je morala poslušati Miša. Nekatere izjave se namreč niso nanašale le na njeno delo, kar je Zvezdano zmotilo.

"Pogledala sem pogovor moje drage igralke Mie z Mišo in verjamem, da je mestoma neroden in so se stavki zlagali “ narobe”. Sem pa prepričana, da se sta obe pogovarjali v najboljši veri, da iščeta resnico. Z argumenti “za in proti” vsebini se bosta ukvarjali sami! In vi, če boste želeli. Nič ni narobe s komentarji, ki se jim zdi, da je voditeljica šla čez meje dostojnosti in spoštovanja. Če so trditve podprte z argumenti in se razvije debata, se lahko marsikaj iz tega pogovora naučimo tudi sami,“ je začela zapis, nato pa dodala, kaj si ji zdi pri vsej tej debati sporno in krivično. "A osebni napadi na Mišo, na njen izgled, njeno starost, ocenjevanje njene lepote, nagovarjanje v stilu “ poglej se stara baba”, namigovanje na plastiko in nespoštljivo pošiljanje dotične na smetišče zgodovine, je skrajno nespodobno in žaljivo. Pokaže našo družbo v vsej bedi in pritlehnosti in se dotakne točno tiste točke, ki je tema pogovora, seksizma ( in starizma ), ki nezavedno tli v vseh porah našega življenja. Starost in minulo delo nista in nikoli ne smeta biti predmet poniževanja. Kakšno sprenevedanje, na eni strani se ogorčeno repenčiš zaradi botoxa na obrazu ženske, na drugi strani pa ji poniževalno govoriš, da je stara baba.“

Zvezdana je opozorila, da so bile ženske tiste, ki so zapisale večino teh komentarjev. "Jaz sem Miši Molk hvaležna za mnoga leta, ko nas je na televiziji zabavala in orala ledino pogovornim šovom. Njena privatnost, izgled in leta so njena stvar in njena izbira, ali gledam njene oddaje,pa je moja izbira. Tudi, ko se ne strinjam z njo, jo spoštujem. Javne osebnosti svoje napake plačamo.“

Cel zapis si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 17
 • Avatar Jaka Steiner
  jaka4 19:59 01.december 2021.

  Intimno življenje vsakega posameznika ali posameznice je njegova oz. njena lastna stvar in jo bo delil/a s tistimi, katerimi bo to sam/a hotel/a. Noben moralen človek ne bo javno spraševal nekoga o teh stvareh, razen v oddajah, ki razgaljajo take ...prikaži več stvari. Mislim, da je Miša hotela Mio spraviti v zadrego in ji zagreniti življenje. Je bila to njena lastna odločitev ali je bilo to storjeno po naročilu koga, pa ve vsaj ona. Karma jo bo že udarila in morda še koga drugega. Spoved ji ne bo pomagala.

 • andrej084 17:37 01.december 2021.

  Meni se pa zdi, da je čas, da speketa v penzijo in nas ne mori več.

 • Avatar Zoran
  StarMačk 17:35 01.december 2021.

  Ob odzivih na ta intervju velika večina komentatorjev piše idiotizme, ki nimajo ničesar skupnega s temo intervjuja. Pri tem gre za neokusne poizkuse osebne diskreditacije Miše Molk in nič drugega! Meni se zdi to vrhunsko izpeljan intervju, namerno izbrane provokativne ...prikaži več notacije, seveda v usklajenem dogovoru obeh akterk, ki je nedvomno dosegel in celo presegel svoj prvotni namen. Na kakšen način? Na tak, da se vsi mediji že tri dni ukvarjajo ali je bilo postavljeno vprašanje primerno ali ne!