Magazin > VIP
35377 ogledov

To je edini odgovor Miše Molk na intervju z Mio Skrbinac

Mia Skrbinac RTV4/ zurnal24.si
Miša pravi, da ji je Mia hvaležna.

Že včeraj je završalo zaradi nedeljskega intervjuja Z Mišo, v katerem je legenda TV ekranov Miša Molk izpraševala igralko Mio Skrbinac. Gledalce  je zmotilo, kako je voditeljica nepripravljeno igralko soočila z dejstvom, da je lezbijka, medtem ko sta govorili o njeni vlogi v večkrat nagrajenem filmu Sestre, v kateri upodablja žensko, ki se požvižga na pričakovane norme. 

Tako je potekal najbolj spotakljiv del pogovora, čeprav je bilo videti, kot da je Mii čez celoten intervju zelo nelagodno: "Kako svobodno vi živite svoj spol? Tudi vi ste lezbijka, to ni nobena skrivnost, vi to živite, vi ste to outirali," ko je Mia ob tem vprašanju obmolknila, jo je Miša vprašala: "Povejte? Sem vas spravila v zadrego? -Ja.  -S čim? -S tem, da tega nisem nikoli javno outirala. -Greva naprej v pogovoru? -Ne, zdaj ne greva naprej.“

Več o tem TUKAJ.

Do Molkove pa so sedaj ostri tudi tisti, ki njeno delo sicer zelo spoštujejo. 

"Punca je trenutno v najtežjem obdobju svojega življenja, v času svojega zdravljenja. Vsi vemo, čemu je tako. Vi jo povabite na intervju z namenom, da jo sprašujete o seksualnosti, o službi za nedoločen čas, o predstavah, v katerih je igrala nek lik, ki je govoril taksne in drugačne reci. Celo oddajo ste jo spravljali na rob solz, v obup in bedo. Zelo močno se vidi njen strah, njeno nesamozavest, njeno žalost in breme, ki ga je občutila ob vaših vprašanjih. /.../ Konstantno ste jo opominjali na tisto situacijo, zaradi katere ona že vrsto let trpi. Če se že greste neke pogovorne oddaje, prosim, preden povabite nekoga s taksno zgodbo, izkušnjo, sploh če se se ta oseba šele zdravi glede tega, se najprej pozanimajte in izučite, kako se s takimi osebami dela. Svak čast Mii, da se je sploh prikazala pred TV kamerami in zdržala do konca. Vi pa prosim, malo premislite. Hvala," ji je zapisala sledilka na Facebooku, ki ji je Miša tudi odgovorila: "Sva ravno govorili z Mio in ji je žal, da nima Facebook profila, da bi vam odgovorila. Mi je pa sporočila, da mi je hvaležna do nebes, da je lahko vse povedala in odstirala svoje strahove."

To je za zdaj edini odgovor s strani Molkove, za komentar smo jo poklicali tudi mi, vendar se še ni odzvala. Tako pa so se odzvali nekateri njeni sledilci, ko je na svojem Facebook profilu objavila napovednik intervjuja: 

"No, Mišin prvi komentarje bil, da sta se z Mio dogovorili o tem. Če je tako, potem je ok. Sem pa tudi jaz čutila stisko Mie. Zelo. Bi bilo pa dobro, da se oglasi tudi Mia in pove svojo resnico glede spornega vprašanja. Vse dobro vsem."

"Meni ste cenjeni, ampak tukaj ste sli zelo grdo na vprašanja! Jaz bi vstal in zapustil intervju!"

"Cenim vaše intervjuje, ampak včerajšnji je bil brutalen. Mia, velik poklon in vse dobro."

"Sem mnenja, da ste šli tokrat predaleč. Popolnoma neprofesionalno." 

"Pogosto gledam vaše intervjuje v živo, tudi za nazaj. Ne vem, čemu je bil potreben 'udarec pod pas'. Da je šlo za spodrsljaj, ne bo vzdržalo, saj ste prekaljena, vsestranska televizijska voditeljica, pred upokojitvijo. Osebno sem dobila občutek, da ste jo namenoma presenetili z vprašanjem, o njeni spolni usmerjenosti. Morda menite, da bo vaše razkritje, zmanjšalo njeno kredibilnost v postopku reševanja spolnega nasilja, ki ga je utrpela? Jaz bi vaš tožila, če bi nekaj takega naredili meni."

Komentarjev 13
 • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 09:24 01.december 2021.

  Zrežirano in zaigrano z obeh strani od začetka do konca. Kaj vse so nekateri pripravljeni narediti za ohranitev zadnjih ostankov "kariere". In na račun TV ki jo vsi plačujemo. Odvratno in zavrženo.

 • Avatar Ines Hojnik
  ines44 20:02 30.november 2021.

  Miša, že zdavnaj si za odpis, ne glede na vso plastiko, ki jo imaš na sebi. Tudi če "pomladiš" fris, notranjost že "smrdi po cipresah". Odstrani se in daj priložnost novim, res mladim obrazom, ki bodo, z razliko od tebe, ...prikaži več vsaj profesionalni.

 • mirror 14:41 30.november 2021.

  Ta igralka mi deluje malo zmedeno. Tudi njeni odgovori so nerazumljivi. Ta publiciteta v tej oddaja je zanjo čisto nepotrebna. Saj ne ve kaj hoče. Upajmo, da bo nova urednica RTV Slo malo prezračila te stare kadre in njihove vsiljene oddaje.

Sorodne novice