Magazin > VIP
133778 ogledov

Tako je ob vprašanju Miše Molk pogledala šokirana Mia Skrbinac

Mia Skrbinac RTV4/ zurnal24.si
Nekaterim se je zdelo to vprašanje nepotrebno ...

Miša Molk je sinoči v svojem televizijskem intervjuju Z Mišo gostila igralko Mio Skrbinac, na Twitterju pa je gledalce zmotilo, kako je voditeljica nepripravljeno igralko soočila z dejstvom, da je lezbijka, medtem ko sta govorili o njeni vlogi v večkrat nagrajenem filmu Sestre, v kateri upodablja žensko, ki se požvižga na pričakovane norme.  

"Kako svobodno vi živite svoj spol? Tudi vi ste lezbijka, to ni nobena skrivnost, vi to živite, vi ste to outirali," ko je Mia ob tem vprašanju obmolknila, jo je Miša vprašala: "Povejte? Sem vas spravila v zadrego? -Ja.  -S čim? -S tem, da tega nisem nikoli javno outirala. -Greva naprej v pogovoru? -Ne, zdaj ne greva naprej."

Mia je po kratkem premisleku sklenila svoje misli: "Nisem danes pričakovala ali bila kakorkoli pripravljena govoriti o tem, ravno zaradi tega, ker nočem s tem dajati nekega prostora za oznake in stereotipe, ki jih lahko to nosi, in zasenči druge stvari, ki so zdaj pomembne, to nosi etiketo. Nisem javno outirana kot lezbijka, ne zdi se mi problem, če je kdo istospolno usmerjen ali kakorkoli ne ustreza nekim heteronormativnim pričakovanjem odnosa, sama pa mislim, da smo onkraj ali pa vsaj bi si želela, da smo onkraj nekih definicij spolne usmerjenosti. Žal, žal družbeno jih še zmeraj potrebujemo, ker družbeno še nismo tam, kjer je človek človek, ne glede na to, kako dojema svoj spol, ker vemo, da spol ni samo biološki, ampak obstaja tudi družbeni …"

Povedala pa je tudi, da bi lahko prisluhnili mlajšim generacijam, ki že živijo tam onkraj spolne definiranosti. 

Komentarjev 40
  • Janez_53 09:55 30.november 2021.

    Tale plastificirana pa si preveč privošči!

  • kapibara1 08:47 30.november 2021.

    Razumem šokiranost ! Kaj si tota miša dovoli? Škoda de se ni spomnila in mišo vprašala, koliko kg plastike že ima v sebi in ali ve , da je s tem že za časa življenje balzamirana in je ne bodo ...prikaži več pokopali, skurili, ker bi s tem prekomerno onesnažili zrak na Zemlji

  • gregor96 08:21 30.november 2021.

    kdo je to Miša Molk?

Sorodne novice