Magazin > VIP
20011 ogledov

Športna zvezda: Bliža se dan njene smrti

Marieke Vervoort Facebook
Paraolimpijska prvakinja Marieke Vervoort na Facebooku objavlja utrinke iz bolnišnice, kjer čaka na dan, ko bo lahko za vedno zaprla oči.

Športna zvezda Marieke Vervoort je že od svojega 14. leta prikovana na invalidski voziček. Njeno življenje je bilo kljub degenerativni bolezni izjemno in zelo uspešno. 38-letnica se namreč lahko pohvali z olimpijskimi medaljami, slavila pa je tudi na svetovnih prvenstvih. A bolečine so postajale vse hujše. Pred desetimi leti je zato vložila prošnjo za evtanazijo, ki je bila odobrena.


Marieke Vervoort Magazin Po koncu paraolimpijskih iger želi umreti

Šampijonka je zaradi bolečin postala depresivna, sedaj izgublja tudi vid, ima pa tudi težave s požiranjem. Kot poroča Bunte, se sedaj večinoma prehranjuje s pudingi. Kljub tragični usodi in vedenju, da se približuje dan, ko bo za vedno zaprla oči, Marieke s svojimi sledilci na družabnih omrežjih deli vesele trenutke iz bolnišnice, kjer jo redno obiskujejo prijatelji. "Počutim se bolno. Strah me je. Boli me, a vsi ti dobrosrčni ljudje lajšajo mojo usodo,“ je zapisala pod fotografijo s prijateljico.

Marieke Vervoort Žalostno Šport Belgijska šampionka se je odločila za evtanazijo

Božič je preživela v svoji hiši v Bruslju, njena zadnja želja pa je, da raztrosijo njen pepel ter da iz rdeče škatle izpustijo bele metulje. Ni želela, da bi bili pri evtanaziji, ki je v Belgiji legalna od leta 2003, navzoči njeni starši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.