Magazin > VIP
8556 ogledov

Strašljiva situacija: Znana Slovenka se boji možganske kapi

Katarina Benček instagram
Bala se je, da jo je zadela možganska kap.

"V soboto sem imela nenavadno situacijo. Poskušam brati, pa mi ne gre, približujem, a ne vem, kaj berem. Se grem malo spočiti, pa me kliče Marko in nisem dobro vedela, kje sem, ali sem v spalnici. Nisem se mogla spomniti imen določenih ljudi, v glavnem, ustrašila sem se, da me je zadela možganska kap," je Na Instagramu strašljivo situacijo opisala Katarina Benček. 

Po obisku urgence v Puli so ugotovili, da ne gre za nič nevarnega, a jo je ginekologinja vseeno urgentno poslala na nevrološko kliniko v Ljubljani, kjer so ugotovili, da je šlo za migrensko auro. Migrena z avro pomeni, da lahko pred pojavom glavobola doživite fazo avre. Avra vključuje širok nabor nevroloških simptomov in lahko traja od 5 do 60 minut, preden nastopi glavobol. Avra je skupek nevroloških motenj, kot so motnje vida, motnje govora, vrtoglavica in druge motnje.

Nosečo Katarino Benček pa je že v začetku aprila doletela slaba novica. Zaradi zdravstvenih težav, ki so se pojavile, ji je zdravnica odredila prisilni počitek. “Še nikoli v življenju nisem bila na bolniškem dopustu, sedaj pa mi je zdravnica odredila počitek. Tega nisem pričakovala, saj se sicer zelo dobro počutim. Veliko dela sem si še naložila pred porodom, sedaj pa sem med drugim morala odpovedati tudi eno od poslovnih poti. Trenutno počivam v Pulju, delo opravljam preko računalnika, berem, gledam serije in se crkljam s svojima psičkoma," je samo povedala takrat, saj o podrobnostih ni želela govoriti. 

Mesec kasneje se ji je stanje stabiliziralo. “Hodim na redne preglede, stanje je stabilno, ni se poslabšalo. Še vedno moram veliko počivati in sem manj aktivna kot prej. Čez dan veliko ležim, včasih pa se vseeno odpravim na kakšen dogodek, če ocenim, da se počutim dovolj v redu,” je za Žurnal24 razkrila v začetku maja in dodala, da je bil predpisan počitek zanjo, ki je od nekdaj zelo aktivna, velik izziv: "Počutim se dobro, a je bil ta počitek zame bolj psihično naporen, ker imaš več časa za razmišljanje. A sem si naredila tako, da mi je bilo prijetno. Čas so mi popestrili tudi prijatelji, ki so me obiskovali."

V začetku junija pa je odkrito povedala, kakšne zdravstvene težave so jo pestile. “Leta 2019 sem imela operacijo na materničnem vratu in je ta posledično nekoliko skrajšan. Pri meritvah v 20. tednu nosečnosti so ugotovili, da je moj maternični vrat glede na čas nosečnosti prekratek,” je začela svojo pripoved na Instagramu in pojasnila, da se maternični vrat v nosečnosti krajša zaradi pritiska otroka. “Ne sme pa se krajšati prehitro,” je dodala in povedala, da je sedaj izven nevarnosti. “Vsakih 14 dni sem bila na opazovanju. To povem za tiste, ki ste že imele tak poseg, da vas to ne bo presenetilo. To še nič ne pomeni, na koncu je lahko vse v redu in to si je treba tudi govoriti,” je bila optimistična Katarina.

Komentarjev 7
 • slavauk22 23:16 19.junij 2024.

  ONA DEJANSKO SPLOH NIMA MOŽGANOV.....JE NAVADNA KURA KEŠ PI...

 • Kojak 21:23 19.junij 2024.

  Človeka brez možganov ne more zadeti možganska kap...

 • Avatar Pantani2
  Pantani2 11:19 19.junij 2024.

  OMG!!!

Sorodne novice