Magazin > VIP
24 ogledov

Svatje bodo uživali v okusih Sredozemlja

princ Albert Charlene Wittstock Žurnal24 main
Še slabih 14 dni nas loči do poroke med monaškim princem Albertom in njegovo srčno izbranko Charlene Wittstock. Priprave nanjo že mrzlično potekajo, nekaj skrivnosti o slavnostnem obedu pa je medijem razkril tudi glavni kuhar.

Pred bližajočo se poroko med monaškim princem Albertom in njegovo srčno izbranko, nekdanjo plavalko Charlene Wittstock, ki bo drugega julija, je šef kuhinje za Associated Press razkril nekaj podrobnosti o tem, s čim bodo postregli svatom.

"Odločili smo se za trajnostno, lokalno in etnično hrano. Princ Albert se zelo zavzema za varovanje Sredozemlja, njegove flore in favne. To je postalo že skorajda njegova obsesija. Jedilnik bo tako odseval bistvo Mediterana, njegovih okusov, vonjev in barv. Postregli bomo s sveže ulovljenimi ribami in vrtno zelenjavo, za sladico pa bo sadje," je povedal večkrat nagrajeni mojster kuhinje, 54-letni Francoz Alain Ducasse, ki živi v Monaku.

Kuharski umetnik priznava, da ima pred pripravo obeda s tremi hodi za kraljevi par in njunih 500 gostov kar malce treme.

"Delal sem že gala večerje, a nikoli uradnega obroka za šefa države. To bo zame prvič," je še dejal.

V Monaku se že pospešeno pripravljajo na poroko svojega kneza. Zabava pa bo trajala kar tri dni. Prvega julija se bo proslavljala poroka pred matičarjem, naslednji dan pa si bosta večno zvestobo obljubila še v cerkvi.

Prvi dan rajanja so na glavni trg Monte Carla vabljeni vsi prebivalci, ki jim bodo postregli s koktajli in kanapeji. Zvečer pa bo monaško nebo razsvetljeval svetlobni in glasbeni spektakel umetnika Jeana Michela Jarra. Na svatbo naj bi prišle prav vse kronane evropske glave in veliko pomembnih politikov in diplomatov. Po cerkveni ceremoniji naslednji dan bo sledila gala večerja.

Tretja zabava pa bo sedmega julija v Južnoafriški republiki, kjer nameravata Albert in Charlene organizirati še zabavo za 200 ljudi. Slavnostni dogodek naj bi potekal v razkošnem durbanskem hotelu Oyster Box.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice