Magazin > VIP
29513 ogledov

Tako se je znana Slovenka pobrala po smrti moža, presenečeni boste

Azra Širovnik Facebook
Uteho je našla v svoji drugi ljubezni.

Kljub izredno žalostnim okoliščinam, lansko leto je namreč umrla ljubezen njenega življenja, soprog Janez, pisateljica Azra Širovnik s svojo neusahljivo življenjsko energijo premaguje tudi to hudo izgubo. Zatekla se je k svoji drugi ljubezni, pisanju, in končala roman, ki pripoveduje zgodbo o njuni ljubezni, kar je nanjo vsekakor delovalo terapevtsko. Kot balzam za dušo pa je bilo tudi okolje, kjer je roman nastajal, na Azrinem ljubem Cresu in Tenerifu, kjer živi njena hčerka ter vnukinji. "Knjiga Tebi, ljubezen moja je posvečena mojemu možu Janezu. O zadnjih 14. letih najinega izredno srečnega življenja. Govori o njegovi bolezni in odhodu. Polna sončnih scen kot protiutež realnim. Je skoraj končana, izid pa pričakujem drugo leto," pove Azra, ki vedno piše iskreno, življenjsko in iskrivo, njene besede in stavki pa so prave zakladnica modrosti.

Pisanje, morje in bližina njenih deklet so ji pomagali premostiti težke čase in danes prizna, da se počuti dobro, kar se pozna tudi na njenem videzu, Azra namreč ostaja brezčasna lepotica. Pravi, da se ji prvič v življenju nikamor ne mudi in da uživa v tempu, ki si ga narekuje le sama. K temu spadajo dolga kosila in drugi opravki, za katere si sedaj vzame čas.

Komentarjev 14
 • kapibara 19:23 18.september 2023.

  Sam brez panike... bode dobila novega "rineža"...

 • Avatar Zoran
  StarMačk 15:50 18.september 2023.

  Azra Širovnik je (pri)znana slovenska pisateljica, saj ustvarja v slovenskem jeziku! Svojo formalno izobrazbo, diplomo ekonomije, pridobili na ljubljanski ekonomski fakulteti, kjer tudi spozna bodočega moža Janeza! Torej je Slovenka po naturalizaciji, po rodu pa je Bošnjakinja! Tega nikoli ni ...prikaži več skrivala ne zanikala, saj je ponosna na očeta Fadila Bukića, za časa Jugoslavije priznanega profesorja književnosti iz Banja Luke, kjer je gospa rojena. Bil je predavatelj tudi na zagrebški fakulteti...

 • Herkules 15:30 18.september 2023.

  Pozerska ćefurka si javno išče novega sponzorja. Nima šans, ker je že ostarela menašica, prava baba Azra iz muslić vukojebine! Še dobro se je 1x prodala idiotu, bleferka!