Magazin > VIP
3003 ogledov

Tako se naši estradniki borijo proti koronavirusu

ostani doma
1/7
Upamo, da ste že del novega spletnega izziva …

V Sloveniji je uradno že več kot 200 ljudi okuženih s koronavirusom, dejanska številka pa je verjetno že mnogo višja. Vlada je zato med koncem tedna sprejela nove ukrepe, s katerimi poskušajo okužbo zajeziti. Med drugim je začasno prepovedan javni prevoz in neposredna prodajo blaga in storitev, odprte ostajajo le prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banke, pošte in trafike. Bodo pa omejili število ljudi, ki so lahko naenkrat v prostoru.

Čeprav vlada in mediji že več dni opozarjamo, da se v teh časih ni varno družiti in je priporočljivo dom zapuščati le za nujne opravke, se nekateri še vedno igrajo s svojimi življenji in tudi življenji drugih. 

Na to težavo želijo sedaj opozoriti tudi naši estradniki. Znani slovenski pevec, besedilopisec in producent Rok Lunaček je pobudnik novega spletnega izziva Ostani doma, s katerim želijo predvsem mlade podučiti o tem, da izolacija rešuje življenja, saj je edina rešitev pred širjenjem koronavirusa.

V izzivu že sodelujejo številni znani Slovenci, med drugim Tomaž Mihelič, Rebeka Dremelj, David Urankar, Martina ploh, Jani Jugovic … Vsak, ki je nominiran, posname video, ki ga nato deli na družbenem omrežju in nominira tri prijatelje. 

14 dnevni izziv! Nominiram Cirila Komotarja, Lepo Afno in pa Niko Zorjan! Velikokrat smo že dokazali da zmoremo, dajmo še zdaj! #ostanidoma

Posted by REBEKA DREMELJ on Saturday, March 14, 2020

Slovenski estradniki poskušajo pomagati na različne načine. Saša Lendero je na primer na Facebooku objavila navodilo, kako narediti masko, mnogi pa so včeraj ob 18. uri priredili brezplačne mini koncerte s svojih balkonov oziroma vrta.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:18 16.marec 2020.

    Estradniki,ne sikirajte se zaradi nas.Bolj se sikirajte zaradi vašega izpada dohodka, koncertov... .