Magazin > VIP
8418 ogledov

Tako skače naokoli najmlajši Cavazza

Aleks Cavazza
1/3
Youtube
Sin Oriane Girotto in Borisa Cavazze ustvarja v povsem drugih vodah kot slavna starša.

Te dni je izšel dolgo pričakovan prvenec skupine Masaž, z naslovom 3d ritmi. Člani banda B. Aleksander Cavazza, Timotej Poznič in Sinja Smokvina so tako glasbo kot besedila ustvarili sami. Album temelji na konceptu uvajanja nostalgičnih zvokov in vizualnih podob cyber elektronske, groovy, pop, chillout in videogame glasbe poznih 90' in 00' let v sodobnejšo dobo, kjer je tovrstna estetika trenutno v razcvetu med mladimi. Cilj projekta je bil umestiti slovenska besedila v dobo takratnega "cyber space-age y2k" futurizma, ki je bil v slovenski glasbi do sedaj precej spregledan. Hkrati so skladbe za poslušalca zahtevnejše, saj nagovarjajo željo po kompleksnejših kompozicijah, ki jih na prvi pogled ne povezujemo z določeno strukturo ali žanrom. 

Večina besedil opisuje občutke v trenutkih odkrivanja sveta, odkrivanja odnosov v intimni dvojini in odnosa do samega sebe. Občutke, ki jih lahko doživljamo negativno, skuša album pomiriti, jih prikazati v pomirjeni, upajoči, pozitivni luči. Teden dni pred izidom albuma je skupina izdala tudi ambiciozen videospot za uvodno pesem, Kardio. V njem so prikazani kot mistična bitja, ki se učijo leteti. Tako pogumni, kot so pri ustvarjanju glasbe, so tudi pri sprejemanju svojih teles. Preverite v videu. 

Sicer pa je 21-letni Cavazza glasbeni navdušenec že od malih nog. Pel in igral je že v šolskem bandu, nastopal po ulicah Ljubljane, nedavno pa je kot spremljevalni pevec nastopil na Popevki. Več o tem TUKAJ. 

 

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:42 04.december 2023.

    WTF?!!!Popolnoma brez posluha,video na nivoju 80ih let prejšnega stoletja,sama glasba pa,bljak!!!

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:52 03.december 2023.

    Buzi