Magazin > VIP
100165 ogledov

Teh gostov Ana Roš ne sprejme

teden restavracij
Za to ima zelo dober razlog ...

Ano Roš smo ujeli na tiskovni konferenci Tedna restavracij, ki se je zgodila v restavraciji Jaz by Ana Roš in postregla s 3-hodnim jesenskim menijem, v katerem bodo gostje lahko uživali v Tednu restavracij, ki poteka od 10. do 19. oktobra. V njem tokrat sodeluje 117 izbranih restavracij iz vse Slovenije.

Roš pa je za Žurnal24 povedala, da se danes prilagajajo tudi vedno več gostom, ki imajo težave z alergijami in jih sporočijo že pri rezervaciji. To je sedaj možno tudi preko digitalnega rezervacijskega sistema, kar je ena izmed tem jesenskega Tedna restavracij. Več o tem TUKAJ.

"Veliko je teh primerov. Bi rekla, da vsak dan nekaj primerov. Tako da imamo zelo izpolnjen sistem, kako preverjamo alergije in to vprašamo že ob rezervaciji, nato pa še dvakrat preverimo, da so sestavine res prilagojene temu. Edina alergija, ki je ne sprejemamo, je laktoza. To pa zato, ker je dolina Soče močno vezana na mlečne izdelke in bi se jedi tako spremenile, da to ne bi bila več Hiša Franko. Vse ostalo pa je popolnoma prilagodljivo," je Za Žurnal24 povedala Ana.

teden restavracij | Avtor:

V preteklosti se je tudi sama soočala s številnimi alergijami, a jih je uspela zajeziti. "Moj oče je upokojen zdravnik in se je ukvarjal prav z alergijami. Vedno je rekel, da še ni videl človeka, ki bi bil tako alergičen kot jaz. Vendar sem sebe in sina imunizirala, saj je prišlo do tega, da praktično nisva mogla več ničesar jesti. Tako danes, razen maja, ko cvetijo trave, lahko jem vse. Bila pa sem alergična na koščičasto sadje, rumena jabolka, trave, breza, ni da ni, vsak dan nekaj novega. Ko se je rodil sin, sem se odločila, da se bova s pomočjo pediatrinje imunizirala, in sicer tako, da sva se soočila z lastnimi alergijami. Po eno češnjo naenkrat in danes lahko jeva vse," pravi Ana, ki pa vseeno ne je brokolija, a ne zato, ker bi bila nanj alergična, pač pa zato, ker ga ne mara. To pa je tudi edina hrana, ki je ne je. 

V preteklosti je zapisala, da bi si tri zvezdice želela predvsem kot mama in eno zeleno, za to, kar je kuhala svojim otrokom. Kaj pa jim najraje pripravi danes, ko sta že odrasla? "Še vedno pašta s šalšo (paradižnikovo omako op. a.). Pri tem mora biti pašta kuhana 'al dente', res čvrsta, sami pa pripravljamo lastno paradižnikovo šalšo, 1000 litrov letno. Nato dodam še malo rdeče čebule, jajčevec, svež paradižnik, to prelijem z domačo šalšo in sotiram, da se vse lepo poveze. Včasih pa samo pogrejem šalšo, malo skute, skleda domačega radiča in smo vsi najbolj srečni," dodaja Ana. 

Komentarjev 13
  • 4krogci 05:33 19.oktober 2025.

    Vsi prozi migrantom..pa vseeno bi pr njej vsi hotli jest…a v kuhinji ji Afganistanc s katerim se vlacla ze v hisi franko in zaradi katerga se locila tudi ko ju je valter dobu na kuhinjdkem pultu 🤣🤣

  • ToSmJest 19:47 18.oktober 2025.

    V študentskih časih sva nekoč skupaj kuhala krompir v oblicah. Kaj dosti več takrat nisva znala niti ona niti jaz. :-)

  • irena213 13:33 18.oktober 2025.

    Grem k naši noni na pečenico in kisu zele....

Sorodne novice