Magazin > VIP
9386 ogledov

Ti Slovenci dobili vrtoglavi posel z jordanskim princem

Al Husein bin Abdulah II
Uspeh in priznanje za slovensko ekipo.

Videovirtuoz in strastni skater Kristijan Stramič je eden tistih Slovencev, katerega talent so prepoznala tudi produkcijska podjetja svetovnega kova in celo jordanski princ ter prestolonaslednik  Al Husein bin Abdulah II.

Kadar ni na rolki, je za kamero, kjer najraje spremlja ekstremne podvige domačih in tujih športnikov. Lansko leto ga je s kolegi (Sebastianom  Staretom, Martinom Smerdeljem, Urošem Žurajem in Juretom Niedorferjem) na pobudo jordanskega princa Huseina najel Red Bull. "V bistvu je bilo tako, da je predstavnica Red bulla za srednji vzhod želela za projekt najeti slovensko produkcijsko ekipo, ki pa žal ne obstaja več, zato so jih obrnili na nemško produkcijsko ekipo Starelation, ki pa je za ta projekt najela tudi nekaj slovenskih neodvisnih video ustvarjalcev,"  zgodbo o tem, kako so dobili kraljevi projekt, pove Stramič

Kristjan Stramič | Avtor: strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik
V Jordaniji so z ekipo snemali en teden in ustvarili tri kratke filme, v katerih ekstremni športniki v dih jemajočem okolju skačejo s pomočjo oblek wingsuit ali izvajajo skoke base. "Ob nekem praznovanju so fantje z wingsuiti skakali za princa in ga tako navdušili, da jih je povabil, naj kadarkoli želijo ponovno pridejo. Čeprav smo filmčke snemali en teden, pa so bili prizori s princem dejansko posneti v eni uri. Pred srečanjem so nas na veliko opozarjali, da moramo biti super vljudni, se predstaviti in ga vsakokrat, ko ga nagovorimo, naslavljati z vaše visočanstvo, a je prišel kot najbolj nakuliran model, celo tikali smo se, bil pa je vidno navdušen nad našo opremo. Tudi helikopter, iz katerega so skakali, je vozil sam. Te kadre sva posnela s kolegom in moram priznati, da je bilo kar adrenalinsko. Sploh, ker so bila vrata helikopterja ves čas odprta, ti pa moraš s kamero skakati okoli, da ujameš najboljše trenutke,"  je še izdal Kristijan. 

Dih jemajoče prizore so snemali nad Mrtvim morjem in svetovno znanim arheološkim najdiščem Petra. Ekipa pa je imela ob sebi ves čas tudi policijsko in vojaško spremstvo. Čeprav Stramič o denarju ne želi govoriti, pa z lahkoto pove, da so tovrstni Red bullovi projekti v tujini desetkrat dražji kot podobni doma. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice