Magazin > VIP
12556 ogledov

Tim Kores bo 29-letnici rešil življenje

tim kores
Rekli so mu: "Ti si njena zadnja rešitev.“

Pevec in radijski voditelj Tim Kores bo 29-letnici z levkemijo daroval kostni mozeg.

Klic z oddelka za transfuzijo v Ljubljani je dobil pred nekaj tedni. "Takšnega klica ne bom dobil več nikoli v življenju, večina od vas pa sploh nikoli. Prej boste zadeli na lotu,“ je v videu, ki je objavljen na spletu, povedal Kori in dodal: "Njena zadnja rešitev sem torej jaz. Moja prva reakcija je bila, kje ste mene našli. Nato sem se spomnim, da smo se pred tremi leti s Hitradio centrom udeležili krvodajalske akcije. Ko je bilo to končano, so pred mano potisnili papir in rekli, naj podpišem, če bi želel kdajkoli darovati kostni mozeg. Podpisal sem in si mislim, da me itak nikoli ne bodo izbrali. In evo, dobil klic.“

Kori je v videu še razložil, kako enostaven je sedaj postopek darovanja in pojasnil, da je ta video objavil zato, ker želi Slovence spodbuditi k vpisu v register darovalcev. Naš pevec je namreč šele 73. darovalec kostnega mozga od leta 1994.

Komentarjev 1
  • Majazmaja 10:23 24.marec 2020.

    A ni to tista rit, ki se je hvalila, da je spala z eno od slovenskih pevk? In kakšen priokus ima 'dobrodelnost', ki jo izkoristiš za namen, se hvališ po vseh kanalih? Še vprašanje: od kdaj sporočajo, komu daruješ organ ...prikaži več (kri je organ)? Kot vem, ne povedo ne donatorju in ne prejemniku.