Magazin > VIP
30020 ogledov

Tina Turner pokopala dva otroka, svoj zadnji boj je skrivala

tina turner
1/10
Profimedia
Se spomnite, kaj je zanjo naredil mož?

tina turner | Avtor: Profimedia Profimedia
Včeraj je v Švici za vedno obmolknil eden najbolj znanih in ljubljenih glasov sveta glasbe. Po dolgi bolezni je umrla Tina Turner. Več o njeni izjemni glasbeni karieri si lahko preberete TUKAJ.

Pevka se je že leta borila z zdravstvenimi težavami, katera bolezen je bila na koncu zanjo usodna, z javnostjo še niso delili. Leta 2021 se je sicer govorilo, da se je rak vrnil.

Tina je sicer le dva meseca pred smrtjo opozorila na nevarnost visokega krvnega tlaka, s katerim se je borila že v sedemdesetih. Leta 2009 jo je zaradi slabo nadzorovanega krvnega tlaka zadela kap. V času, ko je okrevala, je izvedela, da ji odpovedujejo ledvice. Nov udarec je doživela leta 2016, ko so ji odkrili raka na črevesju in se je morala soočiti z neprijetnimi stranskimi učinki zdravljenja, poroča People. Po možganski kapi je Turnerjeva prenehala jemati predpisana zdravila za hipertenzijo in se prepričevala, da se zaradi tablet počuti slabše. Prijatelj jo je prepričal, naj poskusi s homeopatskimi zdravili. "Redkokdaj v življenju sem se tako motila. Nisem vedela, da bo nenadzorovana hipertenzija poslabšala mojo ledvično bolezen in da bom uničila svoje ledvice, če bom opustila zdravila. Ker sem bila tako naivna, sem se znašla na točki, ko je šlo za življenje ali smrt."

Življenje ji je pred šestimi leti rešil mož Erwin Bach, ki ji je daroval ledvico. Z njim je poročena od leta 2013. Kruta usoda je spet udarila leta 2018, ko je umrl njen sin Craig, ki se ji je rodil v zvezi z Raymondom Hillom. S strelnim orožjem si je sodil sam. "Mislim, da je bil Craig osamljen in da ga je to najbolj žrlo,“ je Tina povedala za CBS in dodala: "Povsod imam fotografije, na katerih se smeji. Čutim, da je sedaj dobro. Res to čutim.“

Lani je morala zvezdnica pokopati tudi sina Ronnieja (na posnetku spodaj), čigar oče je Ike Turner. Ronnie se je na ulici pred svojim domom zgrudil in umrl. Obdukcija je pokazala, da je umrl zaradi zapletov, ki jih je povzročil rak na debelem črevesju.

"Živela sem, umrla sem in naučiti sem se morala, kako preživeti," je o svojem življenju polnem vzponov in padcev nekoč dejala Tina, za katero bi lahko rekli, da je bila preprosto najboljša. 

ronnie turner | Avtor: Profimedia Profimedia

 

 

 

Komentarjev 3
  • Pierre 17:39 25.maj 2023.

    Jaz sem bil na njenem koncertu v Hali Tivoli - hvala Bogu sem jo doživel v živo!!!!

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:50 25.maj 2023.

    R.I.P. ,legenda je bila in bo za vse večne čase

  • Avatar Leon
    Leon 08:31 25.maj 2023.

    Ena in edina Kraljica Rock and Rolla . R.I.P