Magazin > VIP
2754 ogledov

To so bile v javnosti zadnje besede Sinead O’Connor

Sinead O'Connor Profimedia
“Bil je ljubezen mojega življenja, svetilka moje duše,” je zapisala.

V starosti 56. let je umrla pevka Sinéad O'Connor. 18 mesecev pred tem je januarja 2022 umrl njen sin, ki je storil samomor. Pevka je takrat v vrsti zapisov na družbenih omrežjih kritizirala irsko zdravstvo in socialno službo. Za sinovo smrt je okrivila državo. Po njenih besedah je bil 17-letni Shane pred smrtjo sprejet v bolnišnico Tallaght, ker naj bi pred tem poskušal storiti samomor. 

Sinead je občutke zapisala v zadnji objavi na Twitterju: “Od takrat živim kot nemrtvo nočno bitje. Bil je ljubezen mojega življenja, svetilka moje duše. Bila sva ena duša, razdeljena na dve polovici. Bil je edina oseba, ki me je kdaj imela brezpogojno rada. Brez njega sem izgubljena.” 

Od pevke se na družbenih omrežjih poslavljajo številni znani. Irski premier Leo Varadkar je zapisal, da je bila njena glasba "ljubljena po vsem svetu, njen talent pa je bil neprekosljiv in brez primerjave".

Oglasil se je tudi irski komik Dara O'Briain, ki je zapisal: To je samo zelo žalostna novica. Uboga. Upam, da je spoznala, koliko ljubezni je bilo do nje." 

Novinarka Caitlin Moran je objavila: "Bila je desetletja pred svojim časom in neustrašna. Počivaj v moči, kraljica."

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.