Magazin > VIP
1746 ogledov

Sinead O'Connor za smrt sina krivi državo

Sinead O'Connor Profimedia
Pevkin sin je bil po poskusu samomora sprejet v bolnišnično oskrbo, ker si je vzel življenje, kot pravi pevka.

Sedemnajstletnega sina irske pevke Sinead O'Connor so pogrešali od četrtka. Shana so v četrtek našli mrtvega na območju kraja Bray južno od Dublina, so potrdili njeni predstavniki. Družina je zaradi smrti najstnika pretresena in užaloščena. Pevka Sinead O'Connor, ki je svetovno slavo dosegla s pesmijo Nothing Compares 2 U, je na Twitterju zapisala, da je bil Shane "luč njenega življenja". "Odločil se je, da konča svoje zemeljsko trpljenje in zdaj je z Bogom. Naj počiva v miru in naj nihče ne sledi njegovemu primeru," je zapisala.

Pevka je v vrsti zapisov na družbenih omrežjih kritizirala irsko zdravstvo in socialno službo. Za sinovo smrt je okrivila državo. Po njenih besedah je bil 17-letni Shane pred smrtjo sprejet v bolnišnico Tallaght, ker naj bi pred tem poskušal storiti samomor. 

"Naj bog oprosti irski državi, jaz ji nikoli ne bom." Na Twitterju je irsko državo, Tuslo (socialno službo) in HSE (irski javni zdravstveni sistem) označila za "brezbrižne, zlobne lažnivce, ki služijo sami sebi". "26 ur po tem, ko je moj sin umrl v oskrbi irske države, še vedno nisem prejela sporočila od Tusle ali njenih predstavnikov, o smrti sina sem bila obveščena s strani Garde (Irska policija), kasneje pa sem govorila z GAL," je še zapisala. 
 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.