Magazin > VIP
100880 ogledov

To tradicijo kraljice Elizabete II. bo Camilla ukinila

camilla, charles Profimedia
Veliko tradicij bo nadaljevala, to pa namerava ukiniti.

Na dvoru se bo s prihodom kralja Karla III. in Camille, ki sedaj nosi naziv kraljica spremljevalka, marsikaj spremenilo. Kot smo poročali, se več kot 100 ljudi boji za svojo službo, že pred kraljičino smrtjo pa se je govorilo, da bo Karel III. radikalno zmanjšal stroške monarhije in zmanjšal krog družinskih članov, ki bodo hodili po uradnih dogodkih in predstavljali krono.

Nekaj sprememb bo uvedla tudi Camilla. Pravijo, da bo ukinila dolgoletno tradicijo in se znebila dvornih dam, ki so spadale v kraljičin najožji krog sodelavcev in zaupnikov. Mnoge prihajajo iz plemenitih družin in so bile na dvoru zaposlene. Ena je kraljici pomagala pri izbiri oblačil, druge pri oblačenju, tretje pa so ji krajšale prosti čas in jo spremljale na uradnih dogodkih. 

Nekatere gospe so zdaj stare že več kot 80 let, kar pomeni, da se bodo podale v pokoj, mlajšim pa se obetajo težki časi, saj si bodo morale poiskati novo delo. 

Camilla nikoli ni imela dvornih dam, le tajnico, je povedala zgodovinarka Marlene Koenig, ki predvideva, da se bo ta 600 let stara tradicija s Camillo končala. 

Elizabeta II. je od leta 1953 do 2017 zaposlovala devet dvornih dam, ki so se zavezale, da bodo kraljici služile do smrti. Dokler je bila kraljica živa, se niso smele upokojiti, prav tako jih nihče ni smel odpustiti.

 

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 06:12 26.september 2022.

    To bo Dobro, saj takšno podpiranje Parazitov in Parazitkinj kot je bilo do sedaj pri ta tastari Beti , vodi Samo še v Propad in nikamor drugam.

  • Avatar jate
    jate 20:17 25.september 2022.

    to mi je logično da kamilca ne bo imela dvornih dam,saj kdo pa sploh hoče bit v njeni družbi razen čarlota

  • Kmodri 16:28 25.september 2022.

    Monarhija papa svoje podanike.