Magazin > VIP
312 ogledov

Tošeta naj bi ubila mafija

Toše Proeski Skopje 2007 Žurnal24 main
Makedonski novinar Zoran Božinovski trdi, da Toše Proeski ni umrl v prometni nesreči, temveč naj bi bil žrtev mafije in politike.

Makedonski novinar Zoran Božinovski že štiri leta preučuje smrt priljubljenega pevca Tošeta Proeskega in bo ta teden v Zagrebu predstavil rezultate svojih raziskovanj. "Prometna nesreča, v kateri naj bi Toše umrl, se ni nikdar zgodila, že zadnja tri leta trdim, da je bila prometna nesreča le filmski konstrukt, v avtomobilu namreč niso našli pevčevega trupla ali izvedli obdukcije. Toše in njegova menedžerka Lilijana Petrović naj bi bila leta 2006 pod vodstvom nove makedonske vlade in premierja Nikola Gruevskega obtožena suma utaje davkov," trdi Božinovski.

Toše naj bi bil vpleten v pranje denarja

Makedonski novinar pravi, da naj bi bil od decembra 2006 celoten menedžersko-producentski tim Tošeta Proeskega v preiskavi zaradi pranja denarja. Denarne transakcije naj bi pri pevcu spremljalo makedonsko ministrstvo za pranje denarja in urad državnega tožilca. "Glede na zbrane dokaze naj bi Tošetovo ekipo aretirali po vrnitvi iz Hrvaške, vendar je to preprečila slabo zaigrana prometna nesreča. Tožilec John Ilijevski trdi, da decembra 2006 ni šlo za preiskavo, čeprav je zaslišal Proeskega, njegovo menedžerko Petrovićevo in producenta Nikolovskega. Vlada nato ni storila ničesar, da bi pevca zaščitila pred tovrstnim vplivom, pustili so ga v nemilosti mafije," opozarja Božinovski.

Novinar je mnenja, da je bila Tošetova smrt maščevanje vladajoče makedonske stranke VMRO DPMNE, ker pevec pred petimi leti ni želel nastopiti v njihovi volilni kampaniji.

 

 

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:15 27.oktober 2011.

    Pol pa svizec zavije čokolado????

  • Žurnalček 10:03 27.oktober 2011.

    2uri po njegovi nesreči sem peljal mimo in nesreča je bila prava. Ne vem kateri šofer bi , če je že naložil mrtvega sopotnika z še eno pričo na zadnjem sedežu, reskiral takšen trk v zadek kamiona, pri takšni hitrosti. ...prikaži več Hitrost obeh vozil , je bila takšna , da se ni moglo nikakor predvideti posledic za sebe z namerno -kaskaderskim dejanjem kontroliranega trka. To kaj je imela in kaj je neka mafija nameravala, je pa druga zgodba, ki z to nima nobene zveze .